Nemzetközi foci

Még ebben az idényben visszatérhet a horrorsérülést szenvedett André Gomes

Az Everton-játékos állapotáról a csapat vezetőedzője adott tájékoztatást.

Edzője szerint még ebben a bajnoki idényben újra játszhat André Gomes, az Everton vasárnap súlyos sérülést szenvedett labdarúgója.

Szon becsúszása után horrorsérülést szenvedett a korábbi Barcelona-játékos
André Gomes bokája nagyon csúnyán nézett ki, Szon sírva kapott piros lapot.

Nem könnyű pontos dátummal szolgálni a visszatérését illetően, de mi az orvosi stábbal együtt úgy gondoljuk, hogy André képes lehet még ebben a szezonban játszani. Természetesen ebben nem vagyunk száz százalékig biztosak, de jó esély van rá

– mondta a portugál középpályás honfitársa, Marco Silva.

A vasárnapi Everton–Tottenham Hotspur Premier League-találkozón Szon Hung Min, a vendégek dél-koreai támadója hátulról akarta szerelni Gomest, aki ennek nyomán elvesztette az egyensúlyát, szemből ütközött Serge Aurier-vel, és a földre érkezéskor kifordult a jobb bokája.

Az eset során mindkét csapat játékosai, beleértve a kiállított csatárt is, sokkos állapotban figyelték társukat, akinek a lába természetellenes helyzetben állt. Szon, miután megkapta a piros lapot könnyeivel küszködve hagyta el a játékteret.

Három bajnoki találkozóra szóló eltiltás járt volna neki, de a Tottenham fellebbezett és a szövetség illetékes testülete helyt adott ennek.

Indoklásában emlékeztetett rá, hogy Martin Atkinson játékvezető először sárga lapot mutatott fel a támadónak, majd amikor látta, milyen súlyos Gomes sérülése, ítéletét azonnali kiállításra változtatta, a bizottság állásfoglalása szerint viszont ez szabálytalan volt.

A piros lap visszavonásában az is szerepet játszott, hogy egy független testület állásfoglalása szerint nem Szon szerelési kísérlete okozta közvetlenül a sérülést.

Kiemelt kép: Oli SCARFF / AFP

Olvasói sztorik