Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az év potyájával vezetett, végül nyert is a Juventus a BL-ben

A Bayern München és a Juve biztosan ott lesz a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.

Szerdán kora este két mérkőzés nyitotta a Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulójának második játéknapját: a B-csoportban a hibátlan Bayern München az egypontos Olympiakoszt fogadta, míg a D-csoportban listavezető Juventus a Lokomotiv Moszkva vendége volt.

Utóbbi találkozó gyors gólváltással kezdődött: Aaron Ramsey a harmadik percben közvetlen közelről lőtt gólt – talán már át is haladt a labda a gólvonalon –, miután Guilherme kapus csúnyán kiejtette Cristiano Ronaldo lapos szabadrúgását. Nem sokkal később azonban egyenlített a Moszkva: Alekszej Mirancsuk egy kapufáról kipattanó labdát passzolt az üres hálóba (1-1). A folytatásban több védéssel is javította hibáját a hazaiak kapusa, akinek eszén sokáig nem is tudtak túljárni az olaszok: a 93. percben Douglas Costa viszont eldöntötte a meccset, a Juve nyert 2-1-re; az olaszok tíz, a Moszkva három ponttal áll négy fordulót követően, előbbi már biztos továbbjutó.

Ramsey (0-1)

Mirancsuk (1-1)

Costa (1-2)

A másik találkozón bő egy órát kellett várni az első gólra: Robert Lewandowski szállította már-már szokásosnak mondható találatát, majd a vége előtt nem sokkal Ivan Perisic is betalált. A két gól 2-0-s győzelmet, egyben továbbjutást ért a németeknek. A Bayern hibátlan, 12 ponttal vezeti csoportját; a 21 órás Crvena zvezda–Tottenham találkozón eldől, négy kör után meg is nyerte-e azt?

Lewandowski (1-0)

Perisic (2-0)

Bajnokok Ligája-csoportkör, 4. forduló

A-csoport
21 óra: Paris Saint-Germain–Club Brugge
21 óra: Real Madrid–Galatasaray
B-csoport
Bayern München–Olympiakosz 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Lewandowski (69.), Perisic (89.)
21 óra: Crvena zvezda–Tottenham
C-csoport
21 óra: Atalanta–Manchester City
21 óra: Dinamo Zagreb–Sahtar Donyeck
D-csoport
Lokomotiv Moszkva–Juventus 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Mirancsuk (12.), illetve Ramsey (3.), D. Costa (93.)
21 óra: Bayer Leverkusen–Atlético Madrid

Kiemelt kép: Alexander Nemenov/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik