Nemzetközi foci bajnokok ligája

A PSG csatlakozott a Bayernhez és a Juventushoz, hatot lőtt a Real

A Manchester City továbbjutását az Atalanta napolta el, az Atlético Madrid szintén harcol még az egyenes kieséses szakaszért a Bajnokok Ligájában.

A Juventus és a Bayern továbbjutását követően további három együttes szállt harcba a legjobb 16 közé kerülésért a Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulójának szerdai játéknapján: a Manchester City, a Paris Saint-Germain és az Atlético Madrid.

Átrohant a Galatasarayon a Real Madrid: a 14. percben már 3-0-ra vezetett a spanyol együttes – a 18 éves Rodrygo a negyedik és a hetedik percben is gólt szerzett, ezzel övé lett minden idők leggyorsabb BL-duplája –, majd a szünet előtt még Karim Benzema is betalált. Nem lehet felhőtlen a madridi öröm, ugyanis a negyedik gól előtt a két gólpasszt jegyző Marcelót sérülés miatt kellett lecserélni. A hajrában Benzema és Rodrygo állította be a 6-0-s végeredményt. A csoport másik találkozóján Mauro Icardi góljával verte a PSG a Brugge-t, így a párizsi együttes is továbbjutott csoportjából. A franciák 12 ponttal vezetnek, második a Real (7 pont), őket követi a Brugge (2) és a Galata (1).

Giovani Lo Celso juttatta előnyhöz a Tottenhamet a Cvezda otthonában, majd Heung-Min Szon egy duplával növelte háromra a különbséget a második játékrészben, végül Christian Eriksen alakította ki a 0-4-es végeredmény. A londoni siker azt jelenti, hogy bár továbbjutott a Bayern (12 pont), de a csoportelsősége még nem biztos. A Tottenham hét, a Zvezda három ponttal áll, az Olympiakosz eggyel az utolsó.

Valahogy csak belőtte Lo Celso

A hetedik percben Raheem Sterling szerzett labdát az Atalanta térfelének közepén, majd az akció végén hozzá került vissza, és a hosszú sarokba helyezett (0-1) – máris előnybe került a ManCity, mely az első félidő végén kihagyott egy tizenegyest. A büntető a fordulás után megbosszulta magát: Mario Pasalic egy beadást bólintott a City kapujába (1-1). A hajrában a szünetben becserélt kapus, Claudio Bravo kapott piros lapot, így emberhátrányban fejezte be az 1-1-re végződő meccset a City. Egy-egy gólt hozott a Zagreb és a Sahtar összecsapásának első félideje, míg a másodikban egy-egy piros lapot gyűjtöttek be a csapatok; a hajrában Luka Ivanusec és Arijan Ademi 3-1-es Zagreb-vezetést harcolt ki, de a ráadásban egyenlített a Sahtar Junior Moraes és Tete találataival (3-3). A City a döntetlennel még nem jutott tovább: tíz pontjával vezet, a Dinamo és a Sahtar ötöt-ötöt szerzett eddig, az Atalantának pedig a mai volt az első pontja.

Szerencsétlen mozdulattal vette be saját kapuját Thomas, az Atlético Madrid játékosa, így az első félidő hajrájában a Leverkusen szerzett vezetést a D-csoport esti mérkőzésén. A második játékrészben Kevin Volland növelte a különbséget. A végén még szépített az Atléti (Álvaro Morata), de így is kikapott 2-1-re. Az eddig pont nélkül álló Leverkusen elnapolta az Atlético-továbbjutást: a D-csoportot a Juventus vezeti tíz ponttal, héttel áll a Madrid, három-hárommal a Lokomotiv Moszkva és a Bayer.

Thomas öngólja

Bajnokok Ligája-csoportkör, 4. forduló

A-csoport
Paris Saint-Germain–Club Brugge 1-0 (1-0)
Gólszerző: Icardi (22.)
Real Madrid–Galatasaray 6-0 (4-0)
Gólszerzők: Rodrygo (4., 7., 93.), Ramos (tizenegyesből, 14.), Benzema (45., 81.)
B-csoport
Bayern München–Olympiakosz 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Lewandowski (69.), Perisic (89.)
Crvena zvezda–Tottenham 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Lo Celso (34.), Szon (57., 61.), Eriksen (85.)
C-csoport
Atalanta–Manchester City 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Pasalic (49.), illetve Sterling (7.)
Dinamo Zagreb–Sahtar Donyeck 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Petkovic (25.), Ivanusec (83.), Ademi (89.), illetve Patrick (13.), Junior Moraes (93.), Tete (tizenegyesből, 97.)
D-csoport
Lokomotiv Moszkva–Juventus 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Mirancsuk (12.), illetve Ramsey (3.), D. Costa (93.)
Bayer Leverkusen–Atlético Madrid 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Thomas (öngól, 41.), Volland (55.), illetve Morata (93.)

Kiemelt kép: Mustafa Yalcin/Anadolu Agency/AFP

Olvasói sztorik