Nemzetközi foci

Jövőre nagy fogásban reménykedhet a Bayern

Közelebb is kerültünk a megoldáshoz, meg nem is a Bayern München edzőkérdése esetében: az biztos, hogy az Ajaxot vezető Erik ten Hag most nem vált klubot. Azonban a nyáron a bajorok első számú jelöltje lehet.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Niko Kovacot menesztő Bayern szakmai munkáját egyelőre Hans-Dieter Flick irányítja, de a klub nagy vágya, hogy megszerezze Erik ten Hagot.

A megalázó kiütés után elnöki csata dönthet az új Bayern-edzőről
Ha Rummeniggén múlik, akkor Tuchel, ha Hoennessen, akkor Heynckes érkezik, ha a fogadóirodákon, akkor Mourinho. De valószínűbb, hogy Hansi Flick élete lehetősége előtt áll.

A 49 éves szakembert mindenki támogatná a klubnál, a német Sky szerint a bajorok már kapcsolatba is léptek vele, de az biztos, hogy átmeneti megoldásra lenne szükség, mert őt csak jövő nyáron lehetne elmozdítani.

Ezt Ten Hag is elismerte.

Nagyon jó kapcsolatom van a játékosokkal, és megerősíthetem, hogy ebben az idényben az Ajaxnál maradok

– nyilatkozta a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

A szakember számára nem lenne ismeretlen a müncheni légkör, hiszen 2013 júniusában ő váltotta Heiko Vogelt a Bayern második csapatánál, és 2015 májusáig ott is dolgozott.

A Bayern fantasztikus klub, nagyon élveztem az ott töltött időt. A német klub számára mindig van hely a szívemben, de a jelenben élek és teljesen az Ajaxra koncentrálok

– tette hozzá.

A hollandok sportigazgatója, Marc Overmars ugyanakkor azt mondta, jövő nyáron nem gördítenek akadályt Ten Hag útjába, ha úgy döntene, távozna. Márpedig elképzelhető, hogy ez történik, hiszen az edző a közelmúltban kijelentette, hogy egy nagyobb klubban szeretne dolgozni.

Kiemelt fotó: Glyn KIRK / AFP

Olvasói sztorik