Nemzetközi foci

“Balotelli csak a saját fejében hallhatta a rasszista szidalmakat”

Mario Balotelli szerzett egy gyönyörű gólt a Verona-Brescia olasz bajnokin, de utólag sokkal több szó esett arról a jelenetről, amikor dühében a lelátóra bikázta a labdát az őt pocskondiázó rasszista rigmusok miatt.

Hazai oldalról hevesen tagadták, hogy bármilyen rasszista bekiabálás elhangzott volna, és a veronai ultrák vezetője még öntött egy kis olajat a tűzre, amikor azt mondta, igen, ők, tényleg kipécéznek maguknak játékosokat, de ez a helyi folklór része.

Mi egy öntörvényű szurkolói csoport vagyunk, amely a kopasz, a hosszú hajú, a déli vagy a színes bőrű játékosokból ugyanúgy viccet csinál, de nem politikai okokból vagy rasszista indíttatásból. Ez a folklór része, ennyi az egész. Balotellinek ugyanúgy tapsoltunk, mint korábban, amikor a Milanban játszott. Még a bíró sem értette, mi történt, amikor kirúgta a labdát a lelátóra. Biztos vagyok benne, hogy az olasz szövetség nem fogja megbüntetni a veronai tábort az eset miatt. Nagyjából négy ember kiabált, úgyhogy Balotelli maximum a saját fejében hallhatta a szidalmakat

– nyilatkozta Luca Castellini.

Akit itt még nem állt meg, azt is elmondta, hogy az ő szemében a ghánai szülőkkel bíró Balotelli soha nem lesz igazi olasz, hiába rendelkezik állampolgársággal.

„A mi csapatunkban is van egy negro, aki a vasárnap bajnokin gólt szerzett, és mindenki megünnepelte őt közülünk. Van bármi probléma, ha valakit negrónak nevezek? Eljönnek értem emiatt?” – fokozta a hangulatot a veronai ultrák vezetője.

Kíváncsian várjuk ezek után, reagál-e valamit az ügyre az olasz szövetség.

Kiemelt kép: Marco Bertorello / AFP

Olvasói sztorik