Nemzetközi foci

Hosszabbításban lőtt büntetővel vette be kedvenc stadionját az Inter

Úgy tűnik, gödörbe került a Napoli, amely a SPAL (1-1) és az Atalanta elleni döntetlenek (2-2) után kikapott a Roma otthonában a Serie A 11. fordulójában.

A rengeteg hiányzó ellenére a Roma szerzett vezetést, Nicoló Zaniolo belépdelt a 16-oson belülre, majd ballal óriási gólt vágott a bal felsőbe.

A 20 éves középpályás zsinórban negyedik meccsén volt eredményes.

A Roma nem sokkal később kapott egy büntetőt José Callejón kezezése miatt, de Alex Meret kivédte Alekszandar Kolarov lövését.

A Napolit felélesztette a kivédett büntető, és többször is közel járt a gólhoz, előbb Giovanni Di Lorenzo fejesét húzta ki bravúros mozdulattal a gólvonalról Chris Smalling, majd egy támadáson belül előbb Arkadiusz Milik, aztán Piotr Zielinski találta el a kapufát.

A második félidőben a Roma ismét kapott egy tizenegyest egy kezezés miatt, és ez már nem maradt ki, a nyáron a Fiorentinától érkezett Jordan Veretout lövésébe már csak beleütni tudott Meret.

Milik révén visszajött a meccsbe a Napoli, amelynek a végén a Mert Cetin kiállítást érő szabálytalansága miatt megítélt szabadrúgásból volt esélye az egyenlítésre is, de Milik lövése levágódott a sorfalról.

Az Inter a Bologna vendége volt, és az első félidőben hiába szereztek két gólt is a milánóiak, Lautaro Martínez és Romelu Lukaku találatát sem adta meg a bíró, az elsőt les miatt, a másodikat pedig azért, mert Valentino Lazaro kivitte a labdát a gólpassza előtt.

A Bologna megúszta ezt a két szituációt, és a második félidő elején lecsapott, a hazaiak nagyon eldugták a labdát, Roberto Soriano lövésére pedig nem ért oda Samir Handanovic.

A Bologna mégsem tudta 2002 óta először legyőzni odahaza az Intert, Lukaku előbb egy kapusról kipattanót kanalazott be,

majd a 90+1. percben a Martínez buktatásáért megítélt 11-est is belőtte.

Serie A, 11. forduló:

Bologna – Internazionale 1-2 (0-0)
AS Roma – Napoli 2-1 (1-0)

Kiemelt kép: Vincenzo PINTO / AFP

Olvasói sztorik