Nemzetközi foci

Az agyonkritizált támadó szép góljával nyert a Milan

Edzőváltás ide vagy oda, a Milan nem táltosodott meg, a hét forduló után elküldött Marco Giampaolót Stefano Pioli váltotta, akivel egy Lecce elleni, utolsó pillanatban elszalasztott győzelem, valamint egy botrányos védelmi hibák révén összehozott Roma elleni zakó jött össze az első két meccsén.

Pioli az utolsó előtti helyen álló SPAL ellen engedett a közakaratnak, és csak a kispadra jelölte az agyonkritizált Susót, aki tavaly húzóember volt, idén viszont kilenc kör alatt csak egy gólpasszig jutott, ami meglehetősen hervadt statisztika.

A helyén egy másik spanyol, Samu Castillejo jutott szóhoz, övé volt az első félidő legnagyobb helyzete, de a lécet találta el. A SPAL meglepően bátran játszott, de Gigio Donnarummának bravúrt azért nem kellett bemutatnia.

A második félidő elején aztán Castillejo helyére Pioli csak beküldte Susót, aki egy pazar szabadrúgásgóllal válaszolt a kritikákra.

A spanyol szélső május tizenkilencedike óta először volt eredményes és első gólját lőtte csereként az olasz ligában. A folytatásban a Milan többször is lezárhatta volna a meccset, és bár a második gólt nem sikerült megszerezni, most is belefért, Piolinak pedig megvan az első sikere a csapattal.

Kellett is a sikerélmény a piros-feketéknek, mert brutális sorozat vár rájuk, sorrendben a Lazióval, a Juventusszal és a Napolival játszanak a következő három fordulóban.

Serie A, 10. forduló:

AC Milan – SPAL 1-0 (0-0)
gól: Suso (63.)

 

szerdán játszották:
Cagliari – Bologna 3-2 (0-1)
Juventus – Genoa 2-1 (1-1)
Lazio – Torino 4-0 (2-0)
Sampdoria – Lecce 1-1 (0-1)
Sassuolo – Fiorentina 1-2 (1-0)
Udinese – AS Roma 0-4 (0-1)
Napoli – Atalanta 2-2 (1-1)

 

kedden játszották:
Brescia-Internazionale 1-2 (0-1)
Parma-Verona 0-1 (0-1)

Kiemelt kép: MIGUEL MEDINA / AFP

Olvasói sztorik