Nemzetközi foci

Gulácsiék laposra verték Szalaiékat, de a Bayern sem járt jobban

Egy futballista számára általában megalázó, amikor még az első félidőben lecserélik, de Szalai Ádám lehet, hogy annyira most nem bánta, hogy a Mainz edzője a 39. percben lehozta. A Gulácsi Péterrel felálló, Willi Orbánt viszont sérülés miatt nélkülöző RB Leipzig ugyanis ekkor már 4-0-ra vezetett a Mainz ellen, és végül meg sem állt nyolc gólig.

A hazaiaknál Timo Werner mesterhármast ért el, ráadásul volt még három gólpassza is, amióta az Opta nevű cég részletes statisztikát vezet a Bundesligáról, azóta csak egyszer volt olyan, hogy valaki egy meccsen hat gólban vállaljon szerepet, Claudio Pizarro 2013-ban a Hamburg ellen négy gólt lőtt, kettőt pedig előkészített.

Thomas Müller az 500. tétmeccsét játszotta a Bayern színeiben, de a jubileum elég csúnyára sikerült, mert a Frankfurt tökéletesen kihasználta, hogy Jerome Boateng korai kiállítása miatt szinte végig emberelőnyben játszhatott. Bár Robert Lewandowski most is megszerezte a szokásos gólját, a Frankfurt 5-1-re intézte el a rekordbajnokot.

A forduló nyertese a Borussia Mönchengladbach lett, amely 2-1-re nyert a BL-résztvevő Leverkusen otthonában, és ezzel három ponttal meglépett a Dortmundtól. A  Dortmund is sikerrel zárta a fordulót, a második félidőben darálta be a Wolfsburgot, amely utolsóként vesztette el veretlenségét a mezőnyben.

Sallai Roland fejelt ugyan egy gólt a Freiburg brémai meccsén, de a bíró ezt videózás után végül elvette lökés miatt.

A Freiburg magyar szélsője a 88. percben volt a pályán, csapata ekkor 2-1-es vereségre állt, ám a hosszabbításban végül Nils Petersen révén tíz emberrel is képes volt egy pontot megmenteni.

A játéknap zárásaként a berliniek csatáját az újonc Union nyerte Sebastian Polter 90. percben értékesített büntetőjével.

A meccs után az Union-ultrák egy része be akart rohanni a pályára, hogy közelebbről megismerkedjen a Hertha-focistákkal, de szerencsére a hazai játékosok lebeszélték őket erről.

Bundesliga, 10. forduló:

Borussia Dortmund – Wolfsburg 3-0 (0-0)

Eintracht Frankfurt – Bayern München 5-1 (2-1)

Leverkusen – Mönchengladbach 1-2 (1-2)

RB Leipzig – Mainz 8-0 (5-0)

Werder Bremen – Freiburg 2-2 (1-1)

Union Berlin-Hertha BSC 1-0 (0-0)

 

pénteken játszották:
Hoffenheim – Paderborn 3-0 (3-0)

 

vasárnap játsszák:
Fortuna Düsseldorf – 1. FC Köln 15.30
Augsburg – Schalke 04 18.00

Kiemelt kép: JAN WOITAS / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE

Olvasói sztorik