Nemzetközi foci

Magyar rangadó lesz a Bundesligában

Willi Orbán játéka kérdéses.

Magyar válogatott játékosok mérkőzhetnek meg Lipcsében, ahol a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig a Szalai Ádámot soraiban tudó Mainz gárdáját fogadja a német labdarúgó-bajnokság hétvégi, 10. fordulójában.

A tabellán hatodik lipcseiek a bajnokságban hullámvölgyben vannak, négy forduló óta képtelenek győzni, ebben az időszakban két-két döntetlen és vereség a mérlegük. Eközben a 13. helyen álló Mainz a legutóbbi három fordulóban hat pontot gyűjtött. Szalaiék pontszerzése azonban még így is bravúr lenne: a Mainz lipcsei vendégjátékai alkalmával két vereség mellett egy döntetlent ért el, és az erőviszonyok ezúttal is a hazaiak mellett szólnak – írja az MTI.

Meglepetésre továbbra is dobogós helyen áll a Freiburg (3.) – soraiban a magyar válogatott Sallai Rolanddal -, amely ezúttal a Werder Bremenhez (12.) látogat. A brémaiak öt forduló óta nyeretlenek, igaz, eközben négy döntetlen mellett csak egyszer maradtak alul.

A forduló pénteki nyitómérkőzésén a Hoffenheim (10.) az újonc Paderbornt (18.) látja vendégül, utóbbi az előző fordulóban aratta első győzelmét.

Egy másik újoncra, az Union Berlinre (15.) hazai városi rangadó vár a Herthával (11.) szemben. Előbbi győzelme esetén egypontosra csökkentené hátrányát utóbbival szemben. A két berlini rivális eddig csak a másodosztályban mérkőzhetett meg egymással. Érdekesség, hogy az aktuális pályaválasztó egyszer sem tudott győzni: mindkét csapatnak egy döntetlen és egy vereség a hazai mérlege.

Az éllovas Borussia Mönchengladbach és az egypontos hátránnyal második, címvédő Bayern München idegenben lép pályára, a Bayer Leverkusen (8.), valamint az Eintracht Frankfurt (9.) elleni találkozó nehéz perceket ígér a vendégként is esélyesebb csapatok számára.

Kiemelt fotó: Elmar Kremser / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik