Nemzetközi foci

Klopp szerint jobb lenne, ha a vezetők nem csak a pénzzel foglalkoznának

Újabb kemény beszólás a Liverpool menedzserétől.

Továbbra sem tudni, mi lesz a Liverpool FC sorsa az angol Ligakupában, melyben elvileg a legjobb nyolc között folytathatná szereplését az Arsenal elleni 5-5-ös, végül tizenegyesekkel megnyert nyolcaddöntő után. A következő kör ugyanis decemberre esik, amikor a Poolnak már rengeteg meccse van, így egyszerűen nem fér be a versenynaptárba az Aston Villa elleni találkozó.

A FIFA, a liga vezetői és mindenki üljön le egy asztalhoz és gondoljon a játékosokra, ne pedig a saját pénztárcájára

– idézi a Redmen TV Jürgen Klopp, a „vörösök” menedzserének legújabb nyilatkozatát. A német szakember már csütörtökön is kifejtette véleményét a fenti probléma kapcsán, ő azt sem tartja kizártnak, hogy egyszerűen visszalépnek a harmadik számú angol sorozattól.

A gondot az jelenti, hogy a Poolnak december 16-ám kellene pályára lépnie az Aston Villa ellen, azonban december 11-e és 21-e között a csapatnak Qatarban lesz jelenése a klubvilágbajnokságon, melyen a Bajnokok Ligája címvédőjeként képviseli Európát – a sorozatba csak december 18-án, az elődöntőben kapcsolódik be, így 14-én még bajnokit játszik Angliában a Watforddal.

A liverpooliak versenynaptára valóban nagyon sűrű az év utolsó hónapjában: játszik az Evertonnal (december 4.), a Bournemouth-szal (7.), a BL-ben a Salzburggal (10.), majd jön a Watford elleni meccs és a klubvébé. A hazatérését követően jön az úgynevezett Boxing Day, 26-án már a Leicesterrel játszik bajnokit, aztán 29-én a Wolverhamptont fogadja szintén az angol bajnokságban. Január 2-án a Sheffield ellen nyitja az új évet, majd 4-én vagy 5-én már az FA Kupában kezdi meg szereplését, 6-án pedig a Ligakupában kellene elődöntőt játszania, ha továbbjut a Villa ellen…

A Mirror szerint előfordulhat, hogy egyszerre két Liverpool lesz a pályán: egy Katarban, egy pedig odahaza. Az Aston Villa elleni meccset december 17-én vagy 18-án rendezhetik meg, így a keret tartalékai otthon maradnak, és párhuzamosan meccselnek az első csapattal.

Kiemelt kép: Paul Ellis/AFP

Olvasói sztorik