Nemzetközi foci sport

Minden a 35 ezer drezdai szurkolóról szólt Berlinben

A szebb napokat is megélt Dynamo Dresden futballünneppé varázsolta a Hertha Berlin elleni Német Kupa-meccset. A drezdai együttes nyolcszoros keletnémet bajnok és hétszeres Német Kupa-győztes, különösen a hetvenes és nyolcvanas években számított erős csapatnak, egészen addig, míg át nem szervezték a német ligákat.

A jelenben is rendkívüli szurkolótábora több mint egy hónappal a meccs előtt harmincezer vendégjegyet vett a berlini stadionba, végül 35000 drezdai buzdította övéit szerda este.

A klubrekordot jelentő nézőszámú meccs nem okozott csalódást, az első félidőben a Dynamo Dresden szerzett vezetést, de a 85. percben már mégis kiesésre állt. A 90. percben azonban büntetőből egyenlítettek a vendégek, jöhetett a hosszabbítás, ahol pedig megint a Hertha került hátrányba. Mindeztt ilyen hangulatban:

Maradt még a végére is dráma, Jordan Torunarigha a 123. percben mentette tizenegyesekre a találkozót, amely így tizenegyesekkel dőlt el a Bundesliga-csapat javára.

Német Kupa, 2. forduló

Wolfsburg–RB Leipzig 1-6
Werder Bremen–Heidenheim 4-1
Kaiserslautern–Nürnberg 2-2 – tizenegyesekkel 6-5
Verl–Kiel 1-1 – tizenegyesekkel 8-7
Dortmund–Mönchengladbach 2-1
Düsseldorf–Erzgebirge Aue 2-1
Hertha BSC–Dresden 2-2 – hosszabbítás után 3-3 – tizenegyesekkel 5-4
St. Pauli–Frankfurt 1-2

Kiemelt kép: Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!