Nemzetközi foci

A változatosság kedvéért megint berobbant egy tini a Salzburgba

A 19 éves Sekou Koita duplázott az Osztrák Kupában.

Nem túlzás azt állítani, hogy ez az év eddig parádésan alakul a Red Bull Salzburg számára. Az oszták bajnok szintet lépett, a Bajnokok Ligájában remek meccseket játszik, gólgazdag futballját egyre többen csodálják.

Ráadásul egymás után robbannak be a megfigyelőhálózatuk által kiszúrt fiatal tehetségek, akik picit sincsenek megilletődve a főszerepektől.

Tizenöt éve nem volt olyan csatár a BL-ben, mint a Salzburg tinédzsere
Szoboszlai Dominik csapattársa őrületes szezont fut és a Bajnokok Ligájára is rárúgta az ajtót. A norvég játékosról egyszer már lemondtak, de fogta magát és más úton jutott el az európai topfutballig. De ki is Erling Braut Håland?

Európa már felkapta a fejét a magyar válogatott Szoboszlai Dominikra, a norvég gólgép Erling Braut Hålandra, de a zambiai Patson Daka, a japán Minamino Takumi és a dél-koreai Hvang Hi Csan is hallatott magáról.

Viszont eddig kevesebb szó esett egy másik tiniről, a mali válogatott 19 éves támadójáról, Sekou Koitáról.

Annak ellenére, hogy a bajnokságban nyolc meccsen hatszor volt eredményes, a BL-ben még csak egyszer kapott szerepet, most viszont az Osztrák Kupában kezdőként lépett pályára, és a szezonban másodszor duplázni tudott az alacsonyabb osztályú Ebreichsdorf otthonában 4-0-ra megnyert találkozón.

A Salzburg sikerével bejutott a legjobb nyolc közé, a meccsen Szoboszlai a kezdőcsapatban kapott helyet.

Kiemelt kép: Red Bull Salzburg

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik