Nemzetközi foci

Kitették a válogatottból a Real Madrid 60 milliós igazolását

Több szempontból is nehéz Luka Jovics helyzete.

Nehéz napok, hetek vannak Luka Jovics, a Real Madrid szerb támadója mögött, akit 60 millió euróért igazoltak a nyáron az Eintracht Frankfurttól. A támadó továbbra is adós az első góljával: eddig kilenc mérkőzésen lépett pályára, három alkalommal volt kezdő, és 292 percet tölthetett el a csapatban.

Óriási meglepetés érte a Real Madrid csatárát
Mindössze 43 percet játszott eddig a La Ligában, mégis válogatott meghívót kapott a támadó.

A penamadridista.hu cikke szerint a csapatnál nem egyszerű az edző, Zinédine Zidane és a játékos kapcsolata, ha taktikai megbeszélésre kerül sor: a szerb ugyanis egyelőre nem tud sem spanyolul, sem franciául, edzőjének pedig az angol kommunikációs képességei limitáltak, ami lényegesen megnehezíti a helyzetüket.

Ha ez nem lenne elég, Jovics saját hazájában, Szerbiában is bonyodalmakkal került szembe, ugyanis kitették a válogatottból, ahol egy ideig nem léphet pályára. 

Az alapproblémát az okozta, hogy a támadó a portugálok ellen csak három perc lehetőséget kapott, ezután beteget jelentett a Luxemburg elleni meccs előtt, négy nappal később viszont játszott a Realban.

Ljubisa Tumbakovics szövetségi kapitány a szerb sajtóban elmondta, a válogatottba való visszatérése a Madridban nyújtott teljesítményétől és a hozzáállásának változásától függ.

Kiemelt kép: Burak Akbulut / Anadolu Agency

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik