Nemzetközi foci

Óriási meglepetés érte a Real Madrid csatárát

Még a Real Madridban se nagyon ismerik, mégis meghívást kapott a brazil labdarúgó-válogatottba Rodrygo, a spanyol csapat 18 éves csatára.

A Santostól érkezett játékos eddig két bajnokin mindössze 43 percet töltött a pályán, de ennyi is elég volt, hogy szeptember végén, az Osasuna ellen megszerezze első gólját a La Ligában. Kedden a Galatasaray elleni BL-mérkőzésen 82 percet töltött a pályán, ezt követte a meglepő behívó: Tite kapitány számít rá a brazil válogatott soron következő két felkészülési mérkőzésen.

Ugye tudod, hogy ez minden brazil fiú álma? … Köszönöm, Uram a lehetőséget, minden okom megvan arra, hogy köszönetet mondjak. Köszönöm a családnak és mindenkinek, aki szurkol értem

– írta Twitter-oldalán.

November 11-én, Rijádban Argentína, négy nappal később Abu-Dzabiban Dél-Korea lesz az ellenfél, a keretben Rodrygón kívül még három újonc szerepel: az AS Roma kapusa, Daniel Fuzato, a Betis védője, Emerson és az Aston Villa középpályása, Douglas Luiz.

Kimaradt ugyanakkor a Real Madrid két játékosa, Vinicius Junior és Marcelo, valamint a PSG sérült támadója, Neymar.

A brazil válogatott kerete

Kapusok: Alisson (Liverpool), Daniel Fuzato (AS Roma), Ederson (Manchester City)
Védők: Alex Sandro (Juventus), Danilo (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Emerson (Real Betis), Felipe (Atlético Madrid), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Renan Lodi (Atlético Madrid), Thiago Silva (Paris Saint-Germain)
Középpályások: Arthur (Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Douglas Luiz (Aston Villa), Fabinho (Liverpool), Lucas Paqueta (AC Milan), Philippe Coutinho (Bayern München)
Csatárok: David Neres (Ajax), Gabriel Jesus (Manchester City), Richarlison (Everton), Roberto Firmino (Liverpool), Rodrygo (Real Madrid), Willian (Chelsea).

Kiemelt fotó: Burak Akbulut / Anadolu Agency

Olvasói sztorik