Nemzetközi foci

Hivatalos: december 18-ra halasztották az El Clásicót

Szerdán rendezik a Barcelona–Real Madrid csúcsrangadót.

Megegyezett a Barcelona és a Real Madrid, így hivatalossá vált, hogy december 18-ra halasztják az eredetileg most szombatra, október 26-ra kiírt Barcelona–Real Madrid csúcsrangadót. 

Az már korábban eldőlt, hogy katalóniai tüntetések miatt később rendezik az óriási hagyományokkal bíró El Clásicót, de a halasztás fix időpontja még kérdéses volt.

Hazard a szezon helyzetét hagyta ki
Üres kapura a felső lécet találta el.

Korábban az is felmerült, hogy a két csapat megcserélné a pályaválasztó jogot és a mostani meccset Madridban rendezzék, de a szövetség ötletébe egyik klub sem egyezett bele.

Barcelonában most szombaton nem lett volna biztonságos az El Clasico megtartása. A rendbontások és erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött a katalóniai városokban, hogy múlt hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt elítélt kilenc katalán függetlenségi vezetőt, 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtotta őket a 2017. október 1-jén Madrid szerint alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakkal végződött függetlenségi népszavazás, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt. A legkomolyabb összecsapások éppen Barcelonában voltak.

Kiemelt kép: Europress/Xavier Bonilla/NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik