Nemzetközi foci

Hivatalos: elhalasztják a jövő heti El Clásicót

A két klubnak hétfőig kell döntenie az új időpontról.

Hivatalossá váltak a korábbi sajtóhírek: a katalóniai tüntetések miatt október 26-a helyett decemberben rendezik meg a Barcelona-Real Madrid rangadót a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A spanyol szövetség elöljárói – miután egyeztettek a kormány illetékeseivel – úgy látták, hogy nem garantált az El Clásico biztonságos megtartása a jövő hétvégén, ezért halasztották el a találkozót. A két csapatnak hétfőn 10 óráig kell megállapodnia az új időpontban.

A korábbi beszámolók szerint december 18-án, szerdán rendezhetik az idény első El Clásicóját.

Zincsenko a pályán kérte meg barátnője kezét
Korábban élő adásban puszilta meg a riporternőt.

Felmerült az is, hogy ne Barcelonában, hanem Madridban játsszák le az október 26-ra kiírt találkozót, ám ezzel egyik klub sem értett egyet. A rangadó előtt, a spanyol bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján a Barcelona az Eibar, míg a Real Madrid a Real Mallorca vendége lesz. A címvédő katalán együttes nyolc fordulót követően 16 pontjával a tabella második helyén áll, kétpontos hátrányban az éllovas Real Madrid mögött.

A rendbontások és erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött a katalóniai városokban, hogy hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt elítélt kilenc katalán függetlenségi vezetőt, 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtotta őket a 2017. október 1-jén Madrid szerint alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakkal végződött függetlenségi népszavazás, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt. A legkomolyabb összecsapások Barcelonában voltak – írja az MTI.

Kiemelt kép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY