Nemzetközi foci bajnokok ligája

Dybala két perc alatt fordított, kellemetlen pofont úszott meg a Juve a BL-ben

A Real Madrid nem volt túl meggyőző Törökországban sem a Bajnokok Ligája-csoportkör harmadik fordulójában.

A fordulót nyitó két találkozót követően hat meccsel folytatódott kedd este a Bajnokok Ligája-csoportkör harmadik fordulója.

Az esti meccsek első találatát a PSG szerezte: Mauro Icardi érkezett Ángel di María centerezésére, és egy védővel a nyakában lőtt a kapuba. A második félidőben Kylian Mbappé köszönt be háromszor, közte pedig még Icardi is növelte a különbséget, simán nyert a PSG 5-0-ra. A csoport másik mérkőzésén a Real Madrid egy remek akció végén szerzett vezetéstToni Kroos volt eredményes ­– a Galatasaray ellen úgy, hogy nem sokkal korábban Thibaut Courtois védett óriásit a másik kapu előtt. Sovány győzelmet hozott a Real: 1-0-ra győzött Törökországban.

Az A-csoportban így a PSG továbbra is hibátlan (9 pont), második a Real Madrid (4), harmadik a Brugge (2), negyedik a Galata (1).

Courtois nélkül nem ért volna vezetést a Real-gól

Harry Kane emelkedett a legmagasabbra egy Tottenham-szögletnél, fejesével szerzett vezetést az előző kiírás döntőse a Crvena zvezda ellen. Szon Hung Min tíz perccel később kettőre növelte a különbséget, majd a szünet előtt második, csapata harmadik gólját is megszerezte. A henger a második félidőben Erik Lamela góljával folytatódott, majd Kane foglalta keretbe a meccset, 5-0-s Tottenham-siker született. Az Olympiakosz–Bayern München találkozó felvezetése nem sikerült éppen szépre: előbb a két együttes ifimeccsét kellett félbeszakítani, majd nem sokkal később német szurkolókat támadtak meg a helyiek Athénban. Müncheni szempontból a meccs sem indult jól, de Youseff El Arabi találatára Robert Lewandowski hamar válaszolt, kétszer is. A lengyel támadó dupláját Corentin Tolisso egy találattal fejelte meg, majd Guilherme szépített, így 2-3 lett a vége.

A Bayern még nem veszített pontot (9) a B-csoportban; a Tottenham követi (4), a Cvezda harmadik (3), az Olympiakosz negyedik (1) a sorban.

Szon védhetetlenül bombázta a kapuba a második Spurs-gólt

A C- és a D-csoportban is meglepetéssel indult az este: a Manchester City az Atalanta, a Juventus a Lokomotiv Moszkva ellen került hátrányba hazai pályán. Ruslan Malinovszkij büntetőjére Sergio Agüero reagált nagyon hamar (City–Atalanta 1-1). Sőt, négy perccel később már a City vezetett Agüero tizenegyesével, a második félidőben pedig gyakorlatilag átgázolt ellenfelén a házigazda: Raheem Sterling az 58. és a 69. perc között mesterhármast jegyzett, 5-1-es sikerhez segítve ezzel a meccset emberhátrányban befejező – Phil Foden hét perc alatt szedett össze két sárga lapot – csapatát. Óriási meglepetésre a Juve egészen a hajráig nem tudott felelni a moszkvai gólra, de végül jött Paulo Dybala és villámduplájával megmentette a kellemetlen eredménytől a csapatot (2-1).

A C-csoportban így Manchester City (9 pont), Dinamo Zagreb (4), Sahtar Donyeck (4), Atalanta (0) a sorrend, míg a D jelű négyest a Juventus vezeti (7), megelőzve az Atlético Madridot (7), a Lokomotiv Moszkvát (3) és a Leverkusent (0).

Nem volt a helyzet magaslatán a Juve-védelem (0-1)

Dybala viszont egyenlített (1-1)

Majd a győzelmet érő gólt is megszerezte (2-1)

Bajnokok Ligája-csoportkör, 3. forduló, keddi mérkőzések

A-csoport
Club Brugge–Paris Saint-Germain 0-5 (0-1)
Gólszerzők: Icardi (7., 63.), Mbappé (61., 79., 83.)
Galatasaray–Real Madrid 0-1 (0-1)
Gólszerző: Kroos (18.)

B-csoport
Olympiakosz–Bayern München 2-3 (1-1)
Gólszerzők: El Arabi (23.), Guilherme (79.), illetve Lewandowski (34., 62.), Tolisso (75.)
Tottenham–Crvena zvezda 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Kane (9., 72.), Szon (16., 44.), Lamela (57.)

C-csoport
Sahtar Donyeck–Dinamo Zagreb 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Konoplyanka (16.), Dodo (75.), illetve Olmo (25.), Orsic (tizenegyesből, 60.)
Manchester City–Atalanta 5-1 (2-1)
Gólszerzők: Agüero (34., 38. – a másodikat tizenegyesből), Sterling (58., 64., 69.), illetve Malinovszkij (28.)

D-csoport
Atlético Madrid–Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)
Gólszerző: Morata (78.)
Juventus–Lokomotiv Moszkva 2-1 (0-1)
Gólszerző: Dybala (77., 79.), illetve Mirancsuk (30.)

Kiemelt kép: Marco Bertorello/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik