Nemzetközi foci sport

Öt hónapra eltiltották Ázsia legjobb labdarúgóját

Abdelkarim Hasszan a játékvezetővel beszélt nagyon csúnyán.

Az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) öt hónapra, március 20-ig eltiltotta a katari Abdelkarim Hasszant, akit tavaly az év játékosának választottak a földrészen – jelezte az MTI.

Az indoklás szerint Hasszan a szaúdi al-Hilal elleni, ázsiai Bajnokok Ligája-elődöntő első, hazai mérkőzésén a 35. percben kapott sárga lapos figyelmeztetését követően reklamált a játékvezetőnél, aki az agresszív viselkedésért azonnali piros lappal kiállította a bal oldali védőt. A mérkőzést 4-1-re a vendég al-Hilal nyerte meg.

Hasszan így idén már biztosan nem játszhat az ázsiai BL-ben, és a 2020-as sorozat csoportkörének három mérkőzéséről is hiányozni fog.

A 26 éves labdarúgó a decemberi klubvilágbajnokságon – amelyen csapata rendezőként játszhat és már az első körben megkezdi szereplését – pályára léphet, miként a hazai bajnoki találkozókon is.

Kiemelt kép: Karim Jafaar/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!