Nemzetközi foci

Atlético: a Barcelona elővásárlási jogot szerzett két játékosra

A katalánok 15 millió eurót fizettek a madridi klubnak, hogy Griezmann-ügyben is megbékéljenek.

Spanyol sajtóhírek szerint békét kötött Griezmann-ügyben az FC Barcelona és az Atlético Madrid. A katalánok állítólag 15 millió eurót utaltak a madridi klubnak, hogy az ne hozza nyilvánosságra azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy a megengedettnél korábban tárgyalt a Barca Antoine Griezmann-nal.

Mint ismert, a világbajnok francia támadót a nyáron 120 millió euróért igazolták a katalánok, de az Atlético azzal a panasszal fordult a spanyol szövetséghez, hogy a gránátvörös-kékek már márciusban megállapodtak a játékossal, akinek akkor még 200 millió volt a kivásárlási ára.

Az El Mundo szerint a Barcelona most 15 milliót fizetett az Atlétinek, hogy a bizonyítékok titokban maradjanak. A két klub egyezségében állítólag az is szerepel, hogy a Barca elővásárlási jogot szerzett az Atlético két sztárjára, Saúlra és José Giménezre, ami azt jelenti, hogy a madridi klubnak kötelessége értesíteni a Barcelonát, ha egy másik csapat ajánlatot tesz valamelyik játékosért, hogy a katalánok beszállhassanak a licitálásba.

Kiemelt kép: Xavier Bonilla/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik