Nemzetközi foci

Neymart akár egy hónapra is elveszítheti a PSG

A combhajlítója sérült meg a brazilnak, rajta múlik, mikor térhet vissza.

A brazil válogatott felkészülési mérkőzésen játszott 1-1-es döntetlent Nigériával úgy, hogy már a 12. percben elveszítette egyik legjobbját, az ismét sérülést szenvedő Neymart. A magyar idő szerint vasárnap kora délután rendezett találkozót követően hétfő este már a játékos klubja, a francia Paris Saint-Germain jelentkezett a sérülés pontos diagnózisával.

Az MRI-vizsgálaton kiderült, a klasszis bal combhajlító-izma sérült meg, nyolc nap múlva újabb vizsgálat vár rá, ahol kiderül, miként reagál a kezelésekre –

így akár négy hétig is eltarthat, mire újra pályára lép.

A sérülés a lehető legrosszabbkor jött a párizsiaknak: Neymar a szezon elejét még a nyárról elhúzódó sérülése miatt hagyta ki, illetve a Bajnokok Ligájában az előző idényből áthozott eltiltása miatt sem léphetett pályára. Utóbbi sorozatban már a visszatérésre készült, jövő kedden a csapat a Brugge vendége lesz a csoportkör harmadik fordulójában, azonban a fenti diagnózis alapján a brazil aligha lesz még bevethető. A bajnokságban a Nizza elleni idegenbeli találkozó következik, majd jövő hétvégén a Marseille elleni rangadót rendezik Párizsban.

A PSG további sérültjeiről is hírt adott: Julian Draxler és Colin Dagba a héten már a csapattal edz, csak úgy, mint Edinson Cavani. Kylian Mbappé is jól reagált a kezelésekre, az ő rehabilitációja folytatódik.

Kiemelt kép: Roslan Rahman/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik