Nemzetközi foci sport

Rakitic: Nem volt könnyű a magyarok ellen

A Barcelona horvát klasszisa úgy érzi, jól kezelték a nyomást.

A magyar válogatott csütörtök este 3-0-ra kikapott Horvátország vendégeként a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatának hatodik fordulójában. A világbajnoki ezüstérmes horvátoknál kezdőként 74 percet játszott a Barcelonában kissé mellőzött Ivan Rakitic, aki szerint nem volt egyszerű dolguk a mieink ellen.

„A magyarok még edzőpartnernek sem voltak jók” – horvát lapszemle
A fantasztikus spliti légkör, a kabaréba illő magyar gólok és a szinte biztos horvát Eb-szereplés a téma mindenütt.

Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük ezt a meccset. Azt hiszem, hogy jól kezeltük a nyomást, ami ránk nehezedett a mérkőzéssel kapcsolatosan. Nem volt könnyű a magyarok ellen játszani. Az előző meccset elveszítettük ellenük, ezért most muszáj volt javítani. Jól felkészültünk és örülünk, hogy sikerült győznünk. Szeretném megköszönni a szurkolóknak a támogatást és azt az atmoszférát, amit a stadionban teremtettek. Most kiélvezzük a győzelmet, de péntektől már a Wales elleni mérkőzésre fókuszálunk

– mondta Rakitic az M4 Sport kamerái előtt.

Eb-selejtező, E csoport

Szlovákia-Wales 1-1 (0-1)
Horvátország-Magyarország 3-0 (3-0)

 

A csoport állása:
1. Horvátország  6  4  1  1  13- 5  13 pont
2. Szlovákia     6  3  1  2  10- 8  10
3. Magyarország  6  3  –  3   7- 9   9
4. Wales         5  2  1  2   5- 5   7
5. Azerbajdzsán  5  –  1  4   5-13   1

Kiemelt kép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!