Magyar foci

„A magyarok még edzőpartnernek sem voltak jók” – horvát lapszemle

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat vendégeként a spliti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. A meccset és a mutatott játékot a horvát lapok egyértelmű diadalként értékelik.

Borzalmas hibákkal nyírta ki magát a válogatott a horvátok ellen
A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott Horvátországtól az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

„Meggyőző teljesítménnyel a csoport élén, kis lépésre az Eb-től” – olvasható a Jutarnij List vezető anyagának címében. A lap a Poljud csodálatos légkörét és hangulatát méltatta, hozzátéve, hogy a magyarok katasztrofális hibáit Luka Modric és Bruno Petkovic megbüntette.

A magyarok egy pillanatig nem számítottak komoly riválisnak. Figyeltük a mérkőzést, és nem értettük, Magyarország hogyan győzött le bennünket Budapesten. A minőségbeli különbség óriási, a magyarok még edzőpartnernek sem voltak jók. A budapesti vereség valóban olyan ritkaság volt, ami száz év alatt egyszer történik meg

– írta a lap.

Fotó: Jutarnij.hr

A Dnevnik szerint „a válogatott nagyon közel áll az Eb-szerepléshez”, a lap egyértelművé tette: egy walesi győzelem eseté nem kell tovább számolgatni, megvan a kvalifikáció.

Dejan Lovren szerint a cél most már egyértelmű: “Walesben nem lesz több óvatosság. Olyan csapat vagyunk, amely tiszteletet érdemel és mindig győzelemre törekszik.”

A lap megszólaltatta Luka Modricot is, aki elmondta, az volt a terv, hogy nagy lendülettel, letámadással kezdjék a mérkőzést. „Láttam, hogy az ellenfél játékosa bizonytalanabb, így vettem el tőle a labdát, és szereztem vezetést. Azután már minden könnyebb volt” – mesélte az 5. percben szerzett góljáról.

Fotó: dnevnik.hr

Azt is elárulta, a második félidő elején Ivan Perisic kérésére engedte át a büntetőt (amelyet aztán a Bayern München csatára kihagyott), a csapattárs azzal érvelt, még sohasem szerzett gólt a Poljud Stadonban.

Az Index.hr szerint „Modric és Petkovic összetörte a magyarokat egy sorsdöntő selejtezőn”.

A Vecernij List pedig azt tette, amit most mi: szemlézte a magyar újságokat, köztük a 24.hu-t is.

Fotó: vecernij.hr

Eb-selejtező, E csoport, 7. játéknap

Szlovákia-Wales 1-1 (0-1)
Horvátország-Magyarország 3-0 (3-0)

 

A csoport állása:
1. Horvátország  6  4  1  1  13- 5  13 pont
2. Szlovákia     6  3  1  2  10- 8  10
3. Magyarország  6  3  –  3   7- 9   9
4. Wales         5  2  1  2   5- 5   7
5. Azerbajdzsán  5  –  1  4   5-13   1

Kiemelt fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik