Nemzetközi foci

Egy válogatott már kvalifikálta magát az Eb-re

Belgium lett a leggyorsabb.

Azt már a selejtezők újabb fordulója előtt tudni lehetett, hogy több válogatott matematikailag is biztosíthatja a helyét a jövő évi Európa-bajnokságon a csütörtökön kezdődő és jövő kedden véget érő dupla fordulóban.

A belgák lettek a sorban az elsők.

Ehhez csupán arra volt szükségük, hogy a papírformának megfelelően legyőzzék Brüsszelben az I csoportban pont és rúgott gól nélkül utolsó San Marinót. Ezt egy könnyed 9-0-s sikerrel meg is oldották.

Mivel ebben a csoportban Oroszország is nyert, így három körrel a vége előtt már 8 ponttal előzik meg a harmadik Ciprust, azaz ők is szinte biztosan kijutnak.

A C csoportban szoros az élmezőny, miután a hollandok hátrányból fordítva otthon nyertek 3-1-re Észak-Írország ellen. Jelenleg a hollandok vezetnek öt meccsen szerzett 12 ponttal, második Németország szintén öt meccsen begyűjtött 12-vel, míg az északírek ugyanennyi ponttal harmadikok, de hat meccset játszva.

A magyarok csoportjában, az E jelzésűben a szlovákok otthon ikszeltek Wales ellen, így egyelőre minden nyílt maradt. Az állás: 1. Horvátország 13, 2. Szlovákia 10, 3. Magyarország 9, 4. Wales 7, 5. Azerbajdzsán 1 ponttal.

A G csoportban nyertek a lengyelek, az osztrákok és az északmacedónok, így ez a három válogatott vezeti a hatost.

Eredmények, Eb-selejtezők:

C csoport:
Fehéroroszország–Észtország 0-0
Hollandia–Észak-Írország 3-1

 

E csoport:
Szlovákia–Wales 1-1
Horvátország–Magyarország 3-0

 

G csoport:
Lettország–Lengyelország 0-3
Észak-Macedónia–Szlovénia 2-1
Ausztria–Izrael 3-1

 

I csoport:
Kazahsztán–Ciprus 1-2
Oroszország–Skócia 4-0
Belgium–San Marino 9-0

Kiemelt kép: BELGA PHOTO / YORICK JANSENS

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik