Nemzetközi foci

Kirúgta Valdést a Barcelona

Hétfőn meghallgatták, majd közölték vele a felmondást.

Az FC Barcelona hivatalos honlapján egy rövid közleményben tudatta: már nem Víctor Valdés az U19-es együttes vezetőedzője. A szakembernek hétfőn volt meghallgatása a múlt hét közepén kirobbant botrányt követően, amikor is úgy döntött, nem kíséri el csapatát a soron következő bajnokira.

A klub szűkszavúan annyit írt, hétfőn a klub közölte egykori játékosával: már nem ő vezeti az U19-es csapatot, és munkaviszonyát is megszüntette. Helyét az U19-es együttes B csapatának edzője, Franc Artiga veszi át.

A korábbi beszámolók arról szóltak, hogy Valdés azon akadt ki, hogy együttese kevés tétmeccset játszhat a klub nyáron átadott stadionjában, a Johan Cruyff Stadionban. A Marca azonban a hétfői cikkében már hozzáteszi: a nyáron kinevezett szakember több más dologban sem értett egyet főnökével, az utánpótlás-igazgatóként szintén nyár óta dolgozó Patrick Kluiverttel. Utóbbi például nehezményezte, hogy Valdés nem az ificsapatoknál általában alkalmazott 4-3-3-as hadrendben küldte pályára a tanítványait – ő a 4-4-2-t preferálta inkább.

Valdés állítólag nem sűrűn látogatta a klubnál kötelező edzői megbeszéléseket sem, és akkor is összetűzésbe került feletteseivel, amikor azt tette szóvá, hogy nem kapott széket és asztalt a sajtótájékoztatóján – a Marca szerint ez nem is szokás a klubnál, a spanyol harmadosztályban szereplő tartalékcsapat vezetőedzője is sokszor a kamerák előtt állva válaszol a kérdésekre.

Kiemelt kép: Manuel Blondeau/AOP Press/DPPI/AFP

Olvasói sztorik