Nemzetközi foci

Valdés összeveszett a stadionon Kluiverttel, távozhat a Barcától

Az utánpótlásban dolgozó korábbi kapus el sem ment az ificsapat bajnokijára.

Öt év után a nyáron tért vissza az FC Barcelonához a klub legendás kapusa, Víctor Valdés. A klubikon egy plusz egy évre szóló szerződést kötött az egyesülettel, és átvette az U19-es csapat irányítását. A júliusi visszatérést azonban elég gyors távozás követheti, legalábbis spanyol beszámolók állítják: nagyon nem jó a viszony az edző és a szintén júliusban visszatérő, utánpótlás-igazgatóként dolgozó Patrick Kluivert között.

A Marca azt írja, pénteken kiderült: Valdés nem utazik el az általa irányított ificsapat hétvégi bajnokijára. A szakvezető állítólag már korábban közölte tanítványaival, hogy nem biztos, hogy ő marad a csapat edzője. A klub közleményben jelezte, jövő héten hallgatják meg a vezetőedzőt az esettel kapcsolatban, aki valóban nem vesz részt az ificsapat tarragonai mérkőzésén.

A két szakember között állítólag azért mérgesedett el a viszony, mert Valdés nehezményezte, hogy csapata milyen kevés játéklehetőséget kap a Barca utánpótlásközpontjának idén augusztusban átadott centerpályáján, a Johan Cruyff Stadionban. A hatezer néző befogadására alkalmas arénán jelenleg a Barcelona három csapata osztozkodik: a harmadosztályú Barcelona B-nek, a Barcelona női csapatának és a Juvenil A-nak, azaz a Valdés vezette U19-es együttesnek is ez a hazai pályája.

Azt hittem, az a gyönyörű stadion a miénk lesz, de úgy néz ki, mégsem

– idézi a lap Valdés rövid kommentjét.

Kiemelt kép: Lluis Gene/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik