Nemzetközi foci bajnokok ligája

Egyelőre nem derült ki, beválik-e a Zenit Barca-igazolása

Malcom makacs sérülése miatt eddig alig egy órát tudott játszani új csapatában.

A Zenit Szentpétervár honlapjának adott interjút a klub nyáron igazolt sztárja, az FC Barcelonától 40 millió euróért szerződtetett Malcom. A brazil játékost augusztus elején láthatta csak a közönség, új klubjában eddig összesen 64 percet töltött a pályán a Krasznodar és a Dinamo Moszkva ellen – makacs sérülés hátráltatja, erről beszélt az említett interjúban.

Nagyon kényes, érzékeny sérülésem van. Egy-két napig fáj, aztán nem érzek további fájdalmat, de amikor nagyobb erővel lövök egyet, azonnal belenyilall. A szurkolóknak viszont nem kell aggódniuk, a felépülésem a lehető leggyorsabban halad, amint lehet, újra pályán leszek, hogy örömet szerezzek nekik. Amikor visszatérek, minden tőlem telhetőt megteszek, játszani akarok a Zenittel a Bajnokok Ligájában

– idézi Malcom szavait a Marca.

A Zenit a Lyon elleni idegenbeli 1-1-gyel kezdett a Bajnokok Ligájában, míg a második körben 3-1-re verte a Benficát a G-csoportban. Az orosz bajnokságban 11 fordulót követően az ötödik helyen áll, hátránya viszont csupán két pont a listavezető CSZKA Moszkva mögött, és ugyanannyi egységet gyűjtött (23), mint a Lokomotív Moszkva, Rosztov, Krasznodar trió.

Kiemelt kép: Alekszej Danicsev/Szputnyik/AFP

Olvasói sztorik