Nemzetközi foci

A bolgár sajtó oda-vissza van a Fradi-verő Ludogorectől

Bátor szalagcímekben és nyilatkozatokban sincs hiány a budapesti 3-0-s győzelem után.

A Ludogorec kettős vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjétől éppen az ellen a Ferencvárosi TC ellen, melyet csütörtökön a Groupama Arénában vert meg 3-0-ra az Európa Liga-csoportkör második fordulójában.

Úgy tűnik, a Fradi elleni nyári pofon igencsak jót tett a klubnak: a második elveszített találkozó, július 17-e óta – minden sorozatot figyelembe véve – veretlen, szeptember óta pedig pontot sem veszített.

A bolgár lapok sem szerénykednek a jelzőkkel, a gong.bg például az Európa Liga legerősebb csapatának nevezi a Ludogorecet. Mindezt a két győzelemmel kezdett csoportkörre hivatkozva teszi, hozzátéve: a spanyol Sevilla és Getafe, a holland PSV és a tavalyi döntős Arsenal nem bukott még pontokat az idei kiírásban – a 8-1-es gólkülönbséggel viszont csak az angolok 7-0-s mutatója veszi fel a versenyt.

A 24chasa.bg a klub tulajdonosát, Kiril Domusijevet szólaltatta meg, aki röviden annyit mondott, klubja éppen most írja újra a történelmét. A dnevnik.bg a Ludogorec találatait „rendkívüli góloknak” nevezte, melyekkel „tovább szárnyal” a csapat Európa felé.

A topsport.bg-nek a 37. másodpercben gólt szerző Jody Lukoki nyilatkozott, aki szerint még a kiállítás – Dragos Grigore a 43. percben gyűjtötte be második sárga lapját – után is jobb volt a Ludogorec a Fradinál.

Nagyszerű meccs volt, főleg az első félidőben. Remekül játszottunk a Ferencváros ellen mind támadást, mind védekezést tekintve. Még tíz emberrel is jobbak voltunk. Ez egy nagyon nehéz csoport, de elsők vagyunk, ebben a szellemben kell folytatnunk.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Olvasói sztorik