Nemzetközi foci

Ter Stegen, vagy Neuer? A kapitány egyértelmű választ adott

Az elmúlt hetekben nagy vita robbant ki a német válogatottnál, hogy ki legyen a csapat kapusa. Marc-André ter Stegen ugyanis kijelentette, hogy már neki kellene védenie a Nationalelf kapuját. Nyilván nem örült az esetnek Manuel Neuer, aki miatt a Bayern München elnöke, Uli Hoeness kijelentette: ha nem a bajorok kapusa véd, a klub többi játékosát sem engedik el a nemzeti csapatba.

Dagad a német kapusbotrány: a Bayern-vezér már fenyegeti a szövetséget
A Bayern nem engedi a válogatottba játékosait, ha Neuer helyett Ter Stegen fog védeni.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya így aztán nehéz helyzetbe került, de a szövetség (DFB) honlapjának világs választ adott a kapusok terén:

Manuel és Marc-André személyében két világklasszis kapussal rendelkezünk, de ahogyan azt már többször is jeleztem, a jövő évi Európa-bajnokság tekintetében is Manuel Neuer a csapat kapitánya, valamint az első számú kapusunk

Ennek ellenére megosztják a feladatokat, az argentinok elleni barátságos meccsen Ter Stegen, az észtek elleni Európa-bajnoki selejtezőn pedig Neuer véd majd.

Újonvot is avathat Löw, a német válogatott keretébe először került be Nadiem Amiri, a Bayer Leverkusen 22 éves középpályása. A 2014-ben világbajnok csapatból pedig már csak Neuer, Toni Kroos, valamint Matthias Ginter tagja a keretnek.

A németek Dortmundban fogadják az argentinokat jövő szerdán, vasárnap pedig az észtek vendégei lesznek az Eb-selejtező C csoportjában, melyet Németország vezet 12 ponttal. Az észtek pont nélkül az ötödik, utolsó helyen állnak, június 11-én Mainzban 8-0-ra kaptak ki a németektől.

Kiemelt kép: Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik