Nemzetközi foci

Tovább vitatkoznak a pénzen a tragédiában elhunyt labdarúgó csapatai

Nincs egyezség a Cardiff és a Nantes között Emiliano Sala kapcsán.

A Cardiff City fellebbez a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfői határozata ellen, miszerint hatmillió eurót (2 milliárd forintot) kell fizetnie a január 21-én tragikus körülmények között elhunyt Emiliano Saláért a francia Nantes együttesének.

A walesi klub szerdai közleménye szerint „elképesztően csalódottak” voltak a FIFA döntése után.

Az Emiliano Sala átigazolását érintő ügyben a nemzetközi sportdöntőbíróságnál fellebbezünk a határozat ellen

– áll a cardiffiak bejelentésében. Hozzáteszik: meglátásuk szerint a bizonyítékok arról tanúskodnak, hogy a két klub közötti megállapodás soha nem született meg, mert a szerződés több pontja sem valósult meg.

Mindez semmissé teszi a megállapodást

– írja a Cardiff City.

A Salát januárban értékesítő Nantes azok után fordult a FIFA-hoz, hogy a walesi csapat a támadó halála után megtagadta a fizetést. A szervezet hónapok óta vizsgálta a Nantes februári beadványát, végül hétfőn jelentette be, a Cardiffnak fizetnie kell. Sala teljes vételára 17 millió font lett volna, ennek első részleteként kellett volna elutalni a hatmilliót.

A 28 éves játékost januárban klubrekordot jelentő összegért vásárolta meg az akkor még az angol élvonalban szereplő walesi egyesület, a futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen.

Útközben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, csak február 3-án találták meg a roncsait, benne Sala holttestével.

Kiemelt kép: JUAN MABROMATA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik