Nemzetközi foci sport

Döntött a FIFA, a Cardiffnak fizetnie kell Emiliano Saláért

Hatmillió euró.

Ahogy arról az év elején beszámoltunk, a francia Nantes a nemzetközi futballszövetséghez (FIFA) fordult, amiért az angol Cardiff City nem fizette ki a január 21-én tragikus repülőgép-balesetben elhunyt Emiliano Saláért járó vételár egy részét. Az egyezség szerint a Cardiff klubrekordot jelentő 15 millió fontért vásárolta meg a szerencsétlenül járt argentin támadó játékjogát.

Hétfőn döntött a FIFA, a Premier League-ből azóta kiesett walesi együttesnek 5.3 millió fontot kell utalnia. Mint ismert, a 28 esztendős argentin játékos új állomáshelyére, Cardiffba tartott, amikor a La Manche csatorna felett eltűnt az őt szállító kisrepülőgép. A világ néhány napig reménykedett abban, hogy Sala és a pilóta megúszta a balesetet, ám február elején holttan találták mindkettőjüket.

Kiemelt kép: LOIC VENANCE / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!