Nemzetközi foci

Sala-ügy: halálos fenyegetéseket kapott a Cardiff City

A tragikus körülmények között elhunyt játékos ügynöke fenyegette meg a klub elöljáróit.

Mint ismert, tragikus körülmények között veszítette életét a Nantes-tól éppen a Cardiff Cityhez igazolt Emiliano Sala. Az argentin játékos új klubjához tartott egy magánrepülővel, amikor a Csatorna fölött eltűnt az őt szállító gép a radarról – mint kiderült, a repülő lezuhant, roncsát két héttel később találták meg a tenger mélyén, benne a játékos holttestével.

Azóta a labdarúgót eltemették otthonában, de az ügy nem csitul: a két klub a 15 millió fontos átigazolási díjon veszekszik, miközben a Cardiff City feljelentette az átigazolásban eljáró Willie McKay játékosügynököt, aki állítólag halálosan megfenyegette a klub vezetőit.

A BBC a Sunday Telegraph információira hivatkozva azt írja, McKay Sala temetésének hétvégéjén fenyegette meg a klub elöljáróit, miszerint megöl mindenkit, ha az ügybe belekeverik a fiait.

McKay azért támadhatott – verbálisan – a klubra, mert két fia is érintett volt az átigazolás, illetve a repülőút lebonyolításában, s utóbbiról a legfrissebb vizsgálatok kimondták: több súlyos hibát is vétettek, például a pilótának, David Ibbotsonnak nem is volt engedélye emberek szállítására – a szintén szerencsétlenül járt pilótát azóta is eltűntként tartják nyilván, még nem találták meg a kutatócsapatok.

Kiemelt kép: Estelle Ruiz/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik