Nemzetközi foci bajnokok ligája

Hazai pályán sem tudott nyerni a Real Madrid a BL-ben

Senki sem hitte volna, de a Real Madrid két forduló után egyetlen ponttal ál majd a Bajnokok Ligájának A csoportjában, miután bombameglepetésre Zinedine Zidane csapata hazai pályán csak 2-2-t játszott a Club Brugge-zsel. Mivel a PSG ellen a nyitófordulóból kikapott, még nyeretlen a csapat a BL-ben.

Kicsit tartalékosan állt ki a spanyol csapat, de ez akkor sem indokolta, hogy már a kilencedik percben gólt kapjon, miután egy gyönyörű támadás végén ne szépítsük, Emmanuel Dennis belebotlott a labdába. Félidőre ráadásul még nagyobb lett a hátrány, az aranylabdás Luka Modric szarvashibáját megint Dennis használta ki.

Tegyük azért hozzá, hogy Simon Mignolet remekül védett a Brugge-ben, igaz csak kétszer volt erre szükség, de akkor nagyon. Túloldalon Thibaut Courtois-nak is volt egy nagy vetődése, ennek ellenére félidőben lecserélte őt Zidane. Az első beszámolók szerint vállsérülést szenvedett.

Térfélcsere után tovább nyomott a Real Madrid és aránylag hamar, az 55. percben szépített is, ekkor Sergio Ramos bólintott közelről a kapuba. Ment előre a hazai csapat, de csak nem akart megszületni az egyenlítő találat, egészen a 86. percig, amikor egy veszélyes becsúszás miatt Ruud Vormer csapatkapitány megkapta második sárga lapját. Az emberelőnybe került Real azonnal büntetett, Toni Kroos beadását Casemiro fejelte a kapuba.

Óriási rohamot indított a maradék időben a spanyol gigász, de a Brugge nem csak állta a sarat, hanem a csereként beálló Siebe Schrijvers helyzeténél akár meg is nyerhette volna a meccset. Erre végül nem került sor, de a belgák így is elégedettek lehetnek a döntetlennel.

Akadt izgalom a másik kora esti mérkőzésen is, az Atalanta a 16. percben büntetőt rontott, majd mégis vezetést szerzett, de félidőre egyenlíteni dutott a Sahtar Donyeck. A második félidőben aztán egészen a 95. percig kellett várni a mindent eldöntő találatig, ezt az ukránok játékosa, Manor Solomon szerezte, így az olaszok nulla ponttal állnak két meccs után.

Eredmények – Bajnokok Ligája

A csoport:

Real Madrid–Club Brugge 2-2 (0-2)
Gólszerző: Ramos (55.), Casemiro (86.) ill. Dennis (9., 39.)
Kiállítva: Vormer (84.)

C csoport:

Atalanta–Sahtar Donyeck 1-2 (1-1)
Gólszerző: Zapata (28.) ill. Moraes (41.), Solomon (95.)

Kiemelt kép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Olvasói sztorik