Nemzetközi foci

Ezúttal nem a legszebb, hanem a legmeghatóbb gólt lőtték Brazíliában

Már csaknem három éve, hogy a világot megrázta a Chapecoense katasztrófája: a brazil focicsapat a Copa Sudamerica döntőjére tartott, amikor a kolumbiai Medellín közelében lezuhant a repülőgép, amelynek 81 utasából 75 meghalt. A tragédiát a csapatból hárman élték túl, közülök azonban csak egy tudta folytatni a pályafutását, Alan Ruschel.

Mi is együtt gyógyulunk a Chapecoense-tragédia túlélőivel
Esztendeje, 2016. november 28-án a kolumbiai Medellín közelében lezuhant a brazil futballcsapatot, a Chapecoensét szállító repülőgép. A balesetben hetvenegyen haltak meg, köztük tizenkilenc labdarúgó.

Mindezt azért kell felidéznünk, mert Alan ugyan már nem tartozik a Chape kötelékébe, de nagy nap volt számára a keddi. A Goiás játékosaként ugyanis ő lőtte a győztes gólt a Cruzeiro ellen.

A 30 éves brazil ezzel pályafutása során először talált be az élvolnaban, majd örömében az égre mutatott két kézzel, nem nehéz kitalálnunk, kiknek üzent ezzel.

A brazil bajnokságból egyébként 22 forduló telt el, a Goiás 11. helyen áll, amely még Copa Sudamerica-selejtezős hely, de a Cruzeirónak már inkább a kieséssel kell foglalkoznia a 17. helyen.

Kiemelt kép: Heber Gomes / AGIF 

Olvasói sztorik