Nemzetközi foci

Barca kontra spanyol szövetség Ansu Fati kapcsán

Válogatott: de melyik?

Noha Ansu Fati még csak 16 esztendős, és mindössze 172 percet játszott a spanyol élvonalban, Barcelonában biztosra veszik, kincsre leltek. A villámkarriert befutó tinizsenire az U17-es világbajnokságon számítana a spanyol válogatott. Bár a futballista az afrikai Bissau-Guineában született, néhány napja megkapta a spanyol állampolgárságot, így nincs akadálya, hogy ott legyen a brazíliai tornán.

Legalábbis elvben. A gyakorlatban árnyaltabb a kép, a Cadena Ser rádióscsatorna információi szerint Ansu Fati inkább a Barcára összpontosítana, ha már így rátörte az ajtót az első csapatra. A katalánok csaknem egy hónapig a támadó nélkül maradnának, ha a spanyolok vinnék a vb-re, melyet október 26. és november 17. közt rendeznek meg.

Amennyiben a 17 évesekkel tart Brazíliába, Ansu Fati lemarad az évad első El Clásicójáról (október 26, 13.00), akárcsak klubja további hat összecsapásáról. Állítólag már az is felvetődött, hagyja a kortársait, és szerepeljen inkább Spanyolország U21-es nemzeti csapatában, amely október 10-én a németek ellen vív tesztmeccset, majd öt napra rá Montenegróban Eb-selejtezőt.

Sajtóhírek szerint a szövetség kilátásba helyezte, megbünteti az FC Barcelonát, ha nem engedi el a labdarúgóját. Már csak azt lenne jó tudni: mikor és hova, azaz melyik válogatottba…

Kiemelt kép: XAVIER BONILLA / NURPHOTO

Olvasói sztorik