Nemzetközi foci

Ha azt hiszed, rossz passzban vagy, gondolj erre a focistára!

A peches nem elég kifejező jelző, ha érzékeltetni szeretnénk, hogy milyen időszakot tudhat maga mögött a portugál Sporting uruguayi hátvédje, Sebastián Coates. A korábban a Liverpoolban és a Sunderlandban is légióskodó, 28 éves hátvéd az utóbbi három mérkőzésén három büntetőt hozott össze, két öngól került a neve mellé és begyűjtött egy piros lapot.

A borzalmas széria a Rio Ave elleni bajnokin kezdődött, amelyen 0-0-s állásnál és 2-1-es Sporting-vezetésnél is összehozott egy büntetőt az ellenfélnek, majd ezt még tetézte azzal, hogy a 89. percben is szabálytalankodott a 16-oson belül, amiért megkapta a piros lappal egyenértékű második sárgáját, a Rio Ave pedig a harmadik 11-est is beverte, és ezzel mindhárom pontot megszerezte.

Coates legközelebb a PSV elleni BL-meccsen szerepelt, amelyen szintén nem volt jó napja, öngólt szerzett, a Sporting pedig 3-2-es vereséggel távozott Eindhovenből. Aztán a hétvégi bajnokin, a meglepetéscsapat Famalicao ellen ismét nem volt szerencséje a védőnek, ezúttal a 88. percben vette be saját kapuját, így a lisszaboniak odahaza kaptak ki 2-1-re.

A Sporting edzője, a korábban a Debrecenben (nem túl eredményesen) dolgozó Leonel Pontes a Famalicao elleni öngól után már meglehetősen zabosan reagált, azt mondta, nem lehet, hogy valaki sorozatban ennyire balszerencsés legyen, és ezáltal a csapatot is megbüntesse.

Valamin változtatni kell

– mondta Pontes, aki lehet, hogy ezek után egy ideig pihentetni fogja a védőjét.

A kiemelt képen Coates a fejét fogja a Famalicao elleni öngól után. Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik