Nemzetközi foci

Messi csak a pályán tekint riválisként Cristiano Ronaldóra

Azt is elárulta a FIFA-gála után, hogy melyik csapat mezében akarja befejezni karrierjét.

Zsóri Dániel óriási elismerése, a Puskás-díj mellett több másik díjat is kiosztott a FIFA a hétfő esti, milánói gáláján. Az Év játékosának járó, úgynevezett The Best-díjat karrierje során először érdemelte ki az FC Barcelona klasszisa, Lionel Messi, aki a liverpooli Virgil van Dijk és a juvés Cristiano Ronaldo előtt zárt az élen.

Az argentin támadóval a FIFA honlapja készített interjút a ceremóniát követően.

Nagyon örülök, hogy megkaptam ezt a díjat. Viszont ahogy mindig is mondtam, az egyéni elismerések másodlagosak számomra, csak a csapat számít. Különleges este volt, olyan szerencsés vagyok, hogy a feleségem és a három gyermekemből kettő is itt lehetett velem. Az, hogy velük élvezhettem ki ezt a pillanatot, nagyon különleges

– jelezte az ötszörös aranylabdás Lionel Messi.

Messi természetesen Cristiano Ronaldóról is kapott kérdést: a FIFA honlapja arról érdeklődött, minek köszönhető, hogy a legutóbbi díjátadón – még az augusztusi UEFA-díjkiosztón, melyen mindketten részt vettek –, láthatóan jól elbeszélgettek egymással, pedig sokan úgy gondolják, a pályán kívül is nagy riválisok.

Az emberek valószínűleg azt hiszik, a rivalizálás a labdarúgáson túl is folytatódik, de ez nincs így. Mindketten a legjobbat akarjuk a csapatunknak, egyikünk sem szeret veszíteni. Az olyan dolog, ami egyikünk számára sem elfogadható. Ebből fakad a kettőnk közti versengés. Viszont ami fontos: ez a verseny ott marad kint, a pályán.

Az argentin klasszis a karrierje végéről ismét elmondta, továbbra is nem titkolt álma, hogy pályafutását a Newell’s Old Boys mezében fejezhesse be – innen igazolt 13 évesen a Barcához. Azonban abban nem biztos, hogy ez így is fog történni – nem csak rajta múlik, a családjára is gondolnia kell.

Kiemelt kép: Marco Bertorello/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik