Nemzetközi foci

Élete legkínosabb interjúját adta, Mourinho ott is hagyta a riportert

Ezt talán kicsit túlgondolta a FIFA-gála műsorvezetőnője.

Hétfő este Milánóban tartotta gáláját a nemzetközi szövetség (FIFA). Zsóri Dániel megkapta az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat, míg a legjobb játékosnak járó elismerés a The Best-díj történetében először Lionel Messihez került.

Az edzők közül Jürgen Klopp, a Liverpool FC-t Bajnokok Ligája-győzelemig vezető menedzser lett a legjobb, de rajta kívül több kollégája is ott volt természetesen a helyszínen. Így a legutóbb a Manchester Unitedet irányító, tavaly december óta viszont munka nélküli José Mourinho is – ő adta át a legjobb női edzőnek járó díjat –, akit a színpadon kapott el egy rövid interjúra az est házigazdája.

Ilaria D’Amico előbb egy olyan képzeletbeli közeljövőbe kalauzolta Mourinhót és a közönséget, ahol a Föld legjobb játékosaiból összeáll a bolygó legjobb csapata, hogy más bolygók válogatottjai ellen játsszon interplanetáris meccset. A kérdés pedig az volt, hogy ennek a csapatnak ki lenne a vezetőedzője?

Mivel a FIFA nem engedi, hogy egy edző két csapatot is irányítson, ezért olyan trénernek kell vezetnie az együttest, akinek éppen nincs másik csapata

– vágta ki magát elsőre Mourinho, azonban a riporternő nem hagyta annyiban, így a portugál megnevezett néhány munkanélküli edzőt: saját maga mellett Fabio Capellót és Walter Zengát emelte ki a jelenlévők közül. Végül rávágta, hogy ő maga lenne a jelölt.

A válasznak nagyon örült a riporternő, azonban Mourinho távozásának már kevésbé: a portugál tréner gyorsan elhagyta a színpadot, annak ellenére, hogy beszélgetőtársa még próbálta maradásra bírni.

Kiemelt kép: Marco Bertorello/AFP

Olvasói sztorik