Nemzetközi foci

A spanyolok szerint jobbkor nem is jöhetne egy Fradi-meccs

Miután a Bajnokok Ligájában lezajlott az első forduló, megkezdődnek az Európa Liga küzdelmei is, így természetesen a Ferencváros is pályára lép a csütörtöki nyitányon. A Fradi első ellenfele az Espanyol lesz a H csoportban, amelynek égető szüksége lehet a sikerre.

A Marca előzetesében hangsúlyozza, hogy a katalánok még nem nyertek hazai pályán az idei szezonban, sőt először a hétvégén tudtak három pontot bezsebelni az Eibar vendégeként. A napilap szerint viszont nagyon fog hiányozni a csapatból az idény első győzelmekor megsérülő Facundo Ferreyra, a csapat egyik legjobbja, mellette ráadásul még négyen kimaradtak sérülés miatt a keretből (Iturraspe, David López, Corchia és Piatti). Ennek ellenére a katalán csapat számára pont jókor jön a Fradi, mivel jó eséllyel nyerhet a magyar bajnok ellen.

A magyar csapat papíron verhető ellenfélnek számít, akkor is, ha hazája bajnokságát dominálja. Ennek ellenére nem lefutott a meccs, a Ferencváros nem szórja el a labdákat, hátulról felpasszolva indítja támadásait és nagy nyomást gyakorol ellenfelére, ráadásul egy 4-0-ás győzelem után érkezik az RCDE Stadionba. Az Espanyol számára itt a lehetőség, hogy a csapat és szurkolói újra egymásra találjanak és véget vessenek otthoni szenvedésüknek, a Ferencváros elleni meccs tökéletes alkalom a javításra

– áll a cikkben a végső verdikt.

A zöld-fehéreknél egyébként nincs sérült, így Szerhij Rebrov vezetőedző nyugodtan variálhat kedvére. A találkozó este kilenckor kezdődik majd Barcelonában.

Kiemelt képen az Espanyol játékosai ünneplik az Eibar elleni győztes gólt. Fotó: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Olvasói sztorik