Berbatov is bejelentette visszavonulását

Már egy éve nem lépett pályára, de most akasztja szögre a stoplist.

Instagram-oldalán jelentette be visszavonulását a korábbi bolgár válogatott Dimitar Berbatov. A 38 éves támadó klubszinten a többi között megfordult a Bayer Leverkusenben, a Tottenham Hotspurban, a Manchester Unitedben és a Fulhamben is.

Legnagyobb sikereit az MU-val érte el: kétszer nyerte meg a Premier League-et (2009, 2011) és az angol Szuperkupát (2010, 2011), egyszer az angol Ligakupát (2010), illetve egyszeres klubvilágbajnoknak (2008) is mondhatja magát. A 2010–2011-es Premier League-szezonban húsz góllal gólkirály lett holtversenyben a szintén húszig jutó Carlos Tévezzel.

Berbatov a videós bejegyzésében azt írja: már több mint egy éve nem lépett pályára, és eljöttnek érzi a pillanatot, hogy bejelentse visszavonulását – egész pontosan befejezi profi aktív karrierjét, a futballtól ugyanis nem búcsúzik teljesen.

Hiányozni fog! Rohadtul hiányozni fog! Minden! A meccsek, az edzések, a gólok, a felkészülés, a nyomás, a csapattársak… a szurkolók üvöltése, amikor egy újabb dugót akasztok a hálóba

– írja Berbatov, aki hálás a sorsnak – és a kemény munkának –, hogy a legjobbak között játszhatott. Hozzáteszi: igazán különleges ez számára, hiszen egy kis országból érkezett.

Kiemelt kép: Ihvan Radoykov/Anadolu Agency/AFP