Nemzetközi foci

Az álomgólja után már Messit üldözi az MLS királya

Bár játszott a svájci Thunban és a Young Boysban, valamint a Serie A-ban szereplő Torinóban is, az elmúlt években kiderült, hogy a venezuelai Josef Martínez számára az MLS az ideális bajnokság.

A 26 éves csatár az előző idényben rekordot állított fel azzal, hogy 31 gólt szerzett az alapszakaszban, és idén sem taszítja a kaput, 27 meccsen 26 alkalommal volt eredményes, így nagy harcban áll a gólkirályi címért Carlos Velával (28 gól) és Zlatan Ibrahimoviccsal (26).

Az Atlanta csatára a legutóbbi bajnokin duplázott a Cincinnati ellen, előbb egy kontrát fejezett be a tőle megszokott módon, majd szerzett egy varázslatos gólt, oxival vette át a labdát, aztán két pofátlan csellel két védőt is elküldött, mielőtt a jobb felsőbe csavart.

1:25-nél és 2:02-nél látható a két gól:

A mostani meccsel együtt immár 15 bajnoki óta tart Martínez gólszerző sorozata, ilyenre mindössze ketten voltak képesek korábban.

Az észt Flora Tallinnban szereplő norvég Tor Henning Hamre a 2003-as idényben szintén 15 találkozón keresztül szállította a gólokat, szám szerint 21-et, ugyanúgy, ahogy most Martínez. Az örökranglista élén – ki hinné?! – Lionel Messi áll, aki a 2013-2014-es szezonban zsinórban 21 bajnokin szomorította az ellenfeleket.

A Keleti főcsoport harmadik helyén álló Atlanta legközelebb a San José ellen játszik, amelynek védői minden bizonnyal vadul videóznak, hogy mit találjanak ki Martínez ellen.

Olvasói sztorik