Nemzetközi foci

Magyar áldozatokkal járt Ibrahimovic rekorddöntése

Alaposan kiszolgálták a nézőket az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy, valamint a Sporting Kansas játékosai a két csapat meccsén, amelyen összesen kilenc gól született.

A nagyon higgadt lövőcselt bemutató Felipe Gutiérrez révén a magyarjait – Németh Krisztiánt, Sallói Dánielt és Baráth Botondot – a kispadon kezdető Kansas szerzett vezetést, de egy kezezés miatt büntetőhöz jutott az LA, és bár Zlatan Ibrahimovic lövését a kapus elsőre védte, a kipattanót begurította a svéd klasszis.

Az igazi tűzijáték a második félidőben következett, Joe Corona adta meg a jelet a fejesével, majd Ibrahimovic egy szép átvétel után szerezte önmaga második, a Galaxy harmadik gólját. A hazaiak durván padlóra küldték a Kansast, a szemfüles Carlos Antuna gólja és Sebastian Lletget duplázása után Ibrahimovic egy nagyon precíz balos lökettel hozta össze a mesterhármasát, ezzel már 7-1-re vezetett a Galaxy.

Németh és Sallói 4-1-nél álltak be, úgyhogy sokat nem tudtak a meccshez hozzátenni, de közelről figyelhették a találkozó legnagyobb gólját, amit Gutiérrez szerzett távolról.

Ibrahimovic a mesterhármasa révén már 26 gólnál jár az idényben, ennyit még senki nem szerzett a Galaxy színeiben.

A kaliforniaiak négy körrel az alapszakasz vége előtt az ötödikek Nyugaton, így bekerülnének a rájátszásba, a Kansasnek viszont már nagyon nehéz lesz bejutnia a playoffba, mert hatpontos hátrányt kellene ledolgoznia.

Kiemelt kép: Sean M. Haffey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Olvasói sztorik