Nemzetközi foci

Lefékezte a Bayernt, az élen maradt Gulácsi és Orbán csapata

A Leipzig csapata hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a címvédő Bayern Münchennel a Bundesliga negyedik fordulójában. A két magyar válogatott játékos, Gulácsi Péter és Willi Orbán is végigjátszotta a mérkőzést.

Szalaiék is belerúgtak egyet a földön fekvő Herthába
Berlinben biztosan sokan visszasírják Dárdai Pált.

Elég korán jött a hidegzuhany a lipcseiek számára: egy gyors kontra végén Lewandowski már a harmadik percben mattolta Gulácsit. Ez mintha kissé megfogta volna a hazai csapatot, a félidő nagy részét a müncheniek dominálták, úgy tűnt, esélyük lesz megduplázni az előnyt büntetőből, de aztán a VAR-szobában felülbírálták a játékvezetői döntést – jogosan.

A Bayern vezető gólja:

A félidő hajrájában már nem volt kérdés, hogy tizenegyest kell ítélni a Leipzig javára, Forsberg pedig be is lőtte, így hiába a Bayern-fölény, 1-1 volt az állás.

Az egyenlítés:

A második játékrész kifejezetten szórakoztató volt, hol Neuer, hol Gulácsi volt munkában, a magyar válogatott kapus legnagyobb bravúrja volt, mikor egy megpattanó lövést tolt a kapufára. Abszolút nyílt volt a találkozó a lefújásig, talán a Bayern volt valamivel veszélyesebb, gól viszont már nem volt több, a szezonban már másodszor veszített pontokat a München. A Lipcse először botlott, de az élen maradt.

Bundesliga, 4. forduló

RB Leipzig – Bayern München 1-1 (1-1)

Kiemelt kép: Jan Woitas / dpa / AFP

Olvasói sztorik