Nemzetközi foci

Szalaiék is belerúgtak egyet a földön fekvő Herthába

Megszerezte első bajnoki győzelmét a Mainz a Bundesliga negyedik fordulójában, a hazaiak 2-1-re verték a Hertha BSC-t. Pedig úgy tűnt, a Mainz elbénázza a meccset, sokági vezettek ugyanis, de Grujic a 83. percben kiegyenlített. Volt azonban még fordulat a meccsben, St. Juste találata döntött. Szalai Ádám kezdőként 76 percet töltött a pályán.

Ezzel a fejessel dőlt el a mérkőzés:

A Herthánál biztosan sokan visszasírják Dárdai Pált, a berliniek négy forduló alatt mindössze egy pontot szereztek és az utolsók. A magyar szakembert az előző idény után cserélték le a klubnál. A Mainz az első győzelme mellett az első pontoknak is örülhetett.

Dárdai Pál nem lesz többé szövetségi kapitány
Sem Magyarországon, sem máshol.

A Borussia Dortmundnak a jelek szerint sikerült túltennie magát az újonc Union Berlin elleni vereséget követően, ugyanis 4-0-val simázták le a Bayer Leverkusen elleni mérkőzést. A valóságban nem volt ilyen egyszerű a helyzet, a Leverkusen az első, majd a második félidőt is jól kezdte, azonban a Dortmund lélektanilag fontos pillanatokban villant meg és szerzett gólokat, a végére pedig gála lett az összecsapásból. Reus duplázni tudott.

Paco Alcacer természetesen most is betalált és valami elképesztő formában focizik: nyolc találkozón játszott klubjában és a válogatottban, mindegyiken betalált, már tíz gólja van.

A spanyol csatár újabb gólja:

Bundesliga, 4. forduló

Mainz – Hertha BSC 2-1 (1-0)

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen 4-0 (1-0)

Augsburg – Frankfurt 2-1 (2-0)

Köln – Borussia Mönchengladbach 0-1 (0-1)

Union Berlin – Werder Bremen 1-2 (1-1)

Kiemelt kép: Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik