Magyar foci

A vezetést megszerezte a magyar futsalválogatott, de a győzelmet nem, így vb-pótselejtezőre kényszerül

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A magyar futsalválogatott kedd este 1-1-es döntetlent játszott Debrecenben a már biztos csoportelső horvát válogatottal, így a kijutást pótselejtezőn vívhatja csak ki magának.

Októberben idegenben 5-1-re nyertek a horvátok, de a magyarok ezúttal azzal a tudattal lépett pályára, hogy győzelme esetén van esélye közvetlenül elitkörébe jutni. Az első félidőben nem esett gól a Főnix Arénában, térfélcsere után viszont Pál Patrik lapos szabadrúgása meglepte a horvát kapust és utat talált a hálóba.

Czeglédi Zsolt / MTI A gólszerzõ Pál Patrik (k), valamint csapattársai, Vas Ádám (b) és Alasztics Marcell kapus a 2024-es futsal-világbajnokság európai selejtezõcsoportjában játszott Magyarország – Horvátország mérkõzésen.

A vendégek négy perccel a vége előtt levitték kapusukat, így létszámfölényben játszottak, amely bejött, mivel két perccel a lefújás előtt egyenlített a csoportelső. A győzelem reményében Turzó József szövetségi kapitány is lehozta kapusát, azonban újabb találat már nem esett.

A 12 hármas csoport első helyezettjei az elitkörbe jutnak, ahová a csoportmásodikok közül csatlakozik melléjük a négy legjobb, míg a többi nyolc a rájátszásban, párokra osztva folytatja szereplését áprilisban. Legutóbbi kategóriába került a magyar válogatott is.

A magyar válogatott 1989-ben tagja volt az első világbajnokság mezőnyének, azóta viszont egyetlen vb-re sem jutott ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik