Nemzetközi foci sport

Örökre eltiltotta a korábbi CONMEBOL-elnököt a FIFA

Juan Ángel Napout pénzbírságot is kapott.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) örökös eltiltással és egymillió svájci frankos (303 millió forint) pénzbüntetéssel sújtotta a paraguayi Juan Ángel Napoutot, a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) korábbi elnökét – írja az MTI.

A szervezet etikai bizottsága azt követően hozta meg ítéletét, hogy Napoutot tavaly augusztusban egy New York-i bíróság kilencéves börtönbüntetésre és 4.3 millió dollár (1.3 milliárd forint) megfizetésre kötelezte a négy évvel ezelőtti korrupciós botrány miatt.

Napout 2007-től 2014-ig irányította hazája szövetségét, majd a dél-amerikai szervezet első embere lett 2015-ig, amikor letartóztatták. Az ellene felhozott vádak között szerepelt a CONMEBOL média és marketingjogaival kapcsolatos megvesztegetés és sikkasztás.

A FIFA-ban 2015-ben robbant ki komoly korrupciós botrány, ennek részeként amerikai ügyészek 42 személyt vádoltak meg, és a szervezet több, magas rangú vezetőjét tartóztattak le.

Kiemelt kép: Vanessa Carvalho/Brazil Photo Press/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!