Nemzetközi foci

Suáreznek és Messinek is ajánlatot tehet az Inter Miami

Lapértesülés szerint David Beckham két Barca-játékost is Miamiba csábítana.

A Mundo Deportivo azt írja, David Beckham nagy álma, hogy az észak-amerikai profiligában (MLS) várhatóan 2020-ban debütáló csapatához csábítsa Lionel Messit és Luis Suárezt, az FC Barcelona két ikonját. Az Inter Miamival kapcsolatban már korábban is szóba került Messi leigazolása, de most már Suárezt is célpontként emlegetik.

A lap megjegyzi: Suárez esetében már egy téli átigazolás is szóba jöhetne, ám az uruguayi aligha hagyná el a Barcelonát a szezon közepén. Azonban a nagy transzfernek mégis ő lehet az egyik kulcsfigurája: a Messivel való jó viszonya ugyanis az argentin leigazolásában is segítség lehet.

Ismét szóba került Messi lejáró szerződése, amely szerint már akár januárban tárgyalhatna a kérőivel, a szezon végén pedig akár ingyen távozhatna is a Barcelonától. Azonban azt a lap is megjegyzi, hogy az argentin klasszisnak új szerződést kínálna jelenlegi munkáltatója: legalább 2021-ig szeretnék meghosszabbítani kontraktusát, de arról is szó volt már, hogy legalább a 2022-es világbajnokságig kitolnák a lejárati dátumot – így viszont az MLS-ben leghamarabb csak 2023-ban debütálhatna.

A Mundo hozzáteszi, az Inter Miaminak jelenleg csupán három igazolt játékosa van: Matías Pellegrini, Julián Carranza és Christian Makoun.

Kiemelt kép: Urbanandsport/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik