Nemzetközi foci

A Barcelona költhet a legtöbbet fizetésekre a LaLigában

Nincs meglepetés: a két madridi klub követi a sorban.

Több spanyol lap, köztük az AS is összefoglaló cikket írt a LaLiga-csapatok fizetési adatairól. Mint kiderült, a címvédő FC Barcelona költheti a legtöbb pénzt fizetésekre, és a dobogón sincs meglepetés: a két madridi klub, a Real és az Atlético követi a sorban.

A Barca éves szinten 671.42 millió eurót adhat ki bérekre (ez nagyjából 210 milliárd forintnak megfelelő összeg), ami 28.5 millió euróval több mint az előző évi fizetési kerete. A Real Madrid 641 millióval a második (74.55 millióval nőtt tavaly óta), míg az Atlético 384.5 milliót költhet maximum fizetésekre (ez az összeg 322.92 millióról ugrott meg).

A cikk megjegyzi, egyedül a Villarrealnál és a Leganésnél csökkent a fizetési keret az élvonal csapatai közül. A legkevesebb pénzt a Mallorca adhatja a játékosainak és dolgozóinak: évi 29.96 millió eurót.

Spanyolországban az éves fizetések felső határát a bevételekből és a csapat értékéből, illetve egyéb tényezőkből határozzák meg – ebbe az összegbe nem csak a játékosok, hanem a teljes személyzet bére beletartozik.

Kiemelt kép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik