Nemzetközi foci

Messi januártól más csapatokkal is tárgyalhat

Lapértesülések szerint egy elég megengedő kitétel is bekerült a klasszis szerződésébe, ami miatt most fájhat a Barca-vezetők feje.

Az El País információi alapján a Marca is megírta, hogy egy szerződésben foglalt záradék miatt Lionel Messinek minden szezon végén megvan a lehetősége arra, hogy elhagyja az FC Barcelonát – akkor is távozhat egy nem topligás klubhoz, ha még nem járt le a 2021-ig szóló kontraktusa. Utóbbi kitételt az El País már nem említette, a lap szerint nem köti feltételhez az idő előtti távozást a szerződés említett pontja, így a lehetséges következő állomások között nem csak Katar vagy Japán, esetleg Kína szerepel, hanem akár valamelyik topbajnokság is.

Lapértesülések szerint a 2017-es szerződéshosszabbításban foglalt 700 millió eurós kivásárlási ár is csak két évig volt érvényes, vagyis idén lejárt.

A Marca most újabb infót közölt a szerződésről, azt írja ugyanis, hogy Messi 2020. január elsejétől szabadon tárgyalhat bárkivel. Ha sikerül egyezségre jutnia egy másik klubbal, ahhoz így már a nyáron csatlakozhatna. A lap azonban hozzáteszi, hogy mind a nyári távozás lehetőségére, mind a tárgyalási lehetőségre azért volt szüksége az argentin klasszisnak, hogy legyen ideje felmérni: bírja-e még a Barca tempóját.

Abban a spanyol lapok egyetértenek, hogy a klubnál senki sem fél az argentin hirtelen távozásától: biztosak benne, hogy Messi kitölti 2021 nyaráig szóló szerződését, és abban is reménykednek, hogy még az azt következő idényben is a csapatot erősíti.

Kiemelt kép: Josep Lago/AFP

Olvasói sztorik