Nemzetközi foci sport

Messi januártól más csapatokkal is tárgyalhat

Lapértesülések szerint egy elég megengedő kitétel is bekerült a klasszis szerződésébe, ami miatt most fájhat a Barca-vezetők feje.

Az El País információi alapján a Marca is megírta, hogy egy szerződésben foglalt záradék miatt Lionel Messinek minden szezon végén megvan a lehetősége arra, hogy elhagyja az FC Barcelonát – akkor is távozhat egy nem topligás klubhoz, ha még nem járt le a 2021-ig szóló kontraktusa. Utóbbi kitételt az El País már nem említette, a lap szerint nem köti feltételhez az idő előtti távozást a szerződés említett pontja, így a lehetséges következő állomások között nem csak Katar vagy Japán, esetleg Kína szerepel, hanem akár valamelyik topbajnokság is.

Lapértesülések szerint a 2017-es szerződéshosszabbításban foglalt 700 millió eurós kivásárlási ár is csak két évig volt érvényes, vagyis idén lejárt.

A Marca most újabb infót közölt a szerződésről, azt írja ugyanis, hogy Messi 2020. január elsejétől szabadon tárgyalhat bárkivel. Ha sikerül egyezségre jutnia egy másik klubbal, ahhoz így már a nyáron csatlakozhatna. A lap azonban hozzáteszi, hogy mind a nyári távozás lehetőségére, mind a tárgyalási lehetőségre azért volt szüksége az argentin klasszisnak, hogy legyen ideje felmérni: bírja-e még a Barca tempóját.

Abban a spanyol lapok egyetértenek, hogy a klubnál senki sem fél az argentin hirtelen távozásától: biztosak benne, hogy Messi kitölti 2021 nyaráig szóló szerződését, és abban is reménykednek, hogy még az azt következő idényben is a csapatot erősíti.

Kiemelt kép: Josep Lago/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!