Magyar foci

Fogadkoznak a mieink: a szlovákok ellen nyerni kell

A Montenegró elleni vereség után nyilatkoztak a magyar játékosok.

Három magyar játékos – Gazdag Dániel, Sigér Dávid, Ferenczi János – is debütált a Montenegró–Magyarország (2-1) felkészülési mérkőzésen a felnőtt válogatottban. Közülük Sigér lett az ezredik labdarúgó, aki pályára lépett a nemzeti tizenegyben. Az MLSZ Twitter-oldalán Gazdag is megszólalt, csak úgy, mint a válogatottban első gólját szerző Holender Filip.

Nagyon örülök, hogy pályára léphettem. Próbáltam nem megilletődve játszani, a többiek is támogattak. Sikerült hamar vezetést szereznünk a szélen vezetett támadásból. Ezt kellett volna többet erőltetnünk. Hétfőn mindent meg fogunk tenni, hogy azt megnyerjük

– utalt a válogatottra váró, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőre Gazdag Dániel.

Örülök a gólomnak és sajnálom, hogy kikaptunk. Megyünk tovább, hétfőn nagy mérkőzés következik. Otthon, a saját szurkolóink előtt teljesen más meccs lesz

– szögezte le a második percben gólt szerző Holender Filip.

Németh Krisztián is a kezdőcsapatban kapott helyet, ráadásul ezúttal csapatkapitányként segíthette az együttest.

Nagyon jó érzés volt kivezetni a válogatottat. Jól kezdtünk, de a gól után megnyugodtunk. A második félidőben töredezett a játék. A hibák nem fognak beleférni hétfőn, a Szlovákok ellen be kell rúgni a lehetőségeket.

Felkészülési mérkőzés

Montenegró–Magyarország 2-1 (1-1)
Podgorica, Podgorica Városi Stadion
v.: Dimitar Mecskarovszki (észak-macedón)
Montenegró: Mijatovics (Petkovics 46.) – Marusics (Mugosa 55.), Simics (Lagator 66.), Tomasevics, Radunovics – N. Vukcsevics (Jankovics 77.) – Boljevics, Koszovics (Hocsko 59.), Szavicsevics, Haksabanovics (Jovovics 72.) – Becsiraj.
Szövetségi kapitány: Faruk Hadzibegic
Magyarország: Dibusz – Bese, Lang, Baráth (Orbán 46.), Korhut (Ferenczi 61.) – Gazdag (Kovács 46.), Holman – Németh K., Kleinheisler (Sigér 46.), Nagy D. (Dzsudzsák 70.) – Holender (Varga 64.).
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Koszovics (32.), Mugosa (75.) ill. Holender (2.)
Sárga lap: Holman (60.), Lang (74.)

Kiemelt kép: mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik