Nemzetközi foci

Montenegró új ötletekkel és energiával győzné le a magyarokat

Montenegró nagyon tiszteli a magyar labdarúgó-válogatottat, de mindenképpen győzni szeretne a csütörtöki felkészülési mérkőzésen, nyilatkozta Faruk Hadzibegic, a hazaiak szövetségi kapitánya, aki a podgoricai mérkőzésen mutatkozik be új munkakörében.

A délszláv válogatottnál túl mozgalmasra sikerültek az elmúlt hónapok, hiszen idén a bosnyák szakember már a harmadik kapitány lesz, aki dolgozik a játékosokkal. Az Európa-bajnoki selejtezőket még a szerb Ljubisa Tumbakoviccsal kezdte meg, a bulgáriai 1-1-es döntetlen biztató eredménynek is tűnt, a hazai, Anglia elleni 1-5 már kevésbé, a kapitány azonban a harmadik mérkőzésen már nem volt hajlandó leülni a kispadra.

Rossi azt mondja, mindenki nagyon érzi a tüzet a válogatottban
Elutazott a csapat Podgoricába, ahol felkészülési meccs vár a mieinkre csütörtök este.

Az ellenfél ugyanis az a Koszovó volt, amelyet Szerbia nem ismer el, és Tumbakovicsban a politikai ösztön (no meg talán a szerb kispad iránti olthatatlan vágy) túlságosan is erősen működött. A montenegrói szövetség menesztette is – és láss csodát, éppen megüresedett a szerb válogatottnál a kapitányi poszt, és tárt karokkal várták –, így két meccsre Miodrag Dzudovic ugrott be (Koszovó 1-1, Csehország 0-3).

Ezt az áldatlan állapotot oldhatja meg Hadzibegic, aki a meccset megelőző sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, nem ígéri a lehetetlen, de úgy gondolja, a válogatottban ott az előrelépés lehetősége.

Otthon játszunk, így a győzelmet célozzuk meg. Tiszteljük a riválist, de minden lehetőséget meg fogunk ragadni, és szerintem nyerhetünk. Azért dolgozunk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és én felelek azért, hogy ez sikerüljön

– mondta.

Hozzátette, a játékosok tisztában vannak a csapat helyzetével, és óriási tettvágy buzog bennük, hogy pozitív változásokat érjenek el. Hangsúlyozta, hogy Magyarország minőségi ellenfél, hiszen legyőzte a horvátokat.

„A magyarok fegyelmezettek, minden bizonnyal megpróbálnak nyomást gyakorolni ránk. De nekünk mindig száz százalékot kell teljesítenünk” – mondta Hadzibegic.

Nekünk meg kell őriznünk a válogatott kultuszát, ez nem lehet vita tárgya. Ha megtartottuk, akkor lesz lehetőség a javulásra. Ehhez vannak játékosaink, de össze kell hogy álljanak erre a projektre.

Ami biztos, a szakember nem számíthat az Atlético Madrid védőjére, Stefan Savicra, aki sérüléssel bajlódik, és ugyan a válogatott orvosai mindent elkövetnek, lehet, a csehek elleni Eb-selejtezőre sem lesz bevethető állapotban. Rajta kívül sérüléssel bajlódik még a Legia szélsője, Marko Vesovic és a Mouscron középpályása, Marko Bakic is.

Utóbbi játékos elmondta, nagyon komolyan készülnek a magyarok ellen. „Négy forduló alatt még nem nyertünk az Eb-selejtezőkön, így most ezt a meccsnek is úgy állunk neki, mintha komoly tétre menő csata lenne” – nyilatkozta a Cafe del Montenegro portálnak.

A SPAL középpályása, Marko Jankovic abban bízik, hogy az edzéseken mutatott munka alapján Hadzibegic elégedett velük.

A magabiztosságuk miatt fontos, hogy nyerjünk, próbálunk úgy futballozni, ahogy a jövőben is szeretnénk. Új ötletekkel és új energiával játszva akarunk jó eredményt elérni – ez lenne az ideális.

Kiemelt fotó: fscg.me

Olvasói sztorik